İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde maskeli iki kişi ateş açtı. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Pazar ayini sırasında gerçekleşen saldırı sonrası ekipler harekete geçti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının detaylarını açıkladı. Olay yerinden ilk görüntüler geldi.

Son dakika haberi: Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

9a1157d6bbb0026b6799fd0e6a4eaf22

CAN KAYBI VAR

Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

AW129587_02

KAR MASKELİ SALDIRGANLAR ATEŞ AÇTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının detaylarını paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamasına göre olay şöyle gelişti:Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti.

832130780e17c857cab55eec7914c0d1

Yerlikaya, paylaşımında "Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da olayla ilgili ilk açıklamasında "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik ise "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir" açıklamasında bulundu.