Birçok kişinin aklında SEO nedir sorusu yer alır. SEO; internet sitelerinin stratejik optimizasyonu olarak bilinir. Türkçeye arama motoru optimizasyonu olarak da çevrilebilen SEO; internet sitelerinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını mümkün kılar. Sitenin trafiğini arttırma gibi bir amacı söz konusudur.

Bir başka deyişle, internet sitesi sahipleri; SEO ile sitelerine ziyaretçi çekmeyi hedeflerler. Takdir edersiniz ki, Google; diğer arama motorlarına kıyasla daha çok kullanılır. SEO stratejileri de Google içeriklerini optimize etmeye yarar. SEO nedir diye düşünenlerin bilmeleri gereken bir husus daha var! SEO; büyük firma ve şirketlerin yanı sıra kişisel yayıncılar için de gereklidir.

SEO Ne İşe Yarar?

SEO nedir kadar cevabı merak edilen bir diğer soru SEO ne işe yarar sorusudur. Bu noktada, SEO çalışması yapan herkesin farklı bir hedefinin olduğunu ifade edebiliriz. SEO; optimize işlemi sunmasından dolayı değerlidir. Optimizasyonun çok sayıda avantajı mevcuttur. Ancak, her ne olursa olsun, internet sitesine görünürlük kazandırmayı hedefleyen seçeneklerdir.

SEO; internet sitelerinin geleceğini olumlu anlamda etkiler. İnternet siteleri ve web sayfaları; SEO sayesinde binlerce insanın ziyaretine uygun hale gelir. İşletmeler; söz konusu durumdan faydalanarak etkili bir şekilde pazarlama yapabilirler. Buna ek olarak, yalnızca kendi fikrini geniş kitlelere yaymak isteyen ve kar amacı olmayan sivil toplum kuruluşları da SEO sayesinde daha çok kişiye ulaşabilirler. Bunun yanı sıra, blogger’lar da SEO’nun avantajlarından yararlanabilirler.

SEO nedir diye düşünenler için bir diğer önemli husus arama sonuçlarının niteliği! Ücretli ve organik olmak üzere iki farklı arama sonucu alternatifi mevcuttur. Reklam verenler; belirli bir ücret karşılığında arama motorlarında içerik yayınlatabilirler. Söz konusu içerikler; ücretli arama sonuçları olarak ifade edilebilir. Bunun yanı sıra, bir de organik arama sonuçları vardır. Bu arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak adına SEO çalışması yapmak gerekir. Sonuç olarak, SEO kurallarına bağlı olarak birtakım site içi ve site dışı çalışmalar yaparak sitelerini Google arama sonuçlarında üst sıralara taşımayı başaran markalar; ürün ve hizmet satışlarını da arttırırlar.

SEO Fiyatları Nedir?

Cevabı SEO nedir kadar merak edilen bir diğer soru da SEO fiyatları nedir sorusudur. Bu noktada, SEO fiyatlarının çalışmanın içeriğine göre farklılık gösterdiğini ifade edebiliriz. Düşük, orta veya yüksek rekabet seviyesindeki firmalara verilecek SEO hizmeti için farklı bir ücret talep edilir. Ayrıca, internet sitesinin yaşı ve anahtar kelimelerin arama hacmi de fiyatlara doğrudan etki eder.