MHP'nin 'Asırlık Birlik Sonsuz Kardeşlik' temasıyla düzenlediği 'Terörsüz Türkiye için Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları'nın 5'incisi 27 Eylül'de Gaziantep'te gerçekleştirilecek.
TBMM İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, Gaziantep'te düzenlenecek buluşma öncesinde muhtarlarla bir araya gelerek toplantıya davet etti ve son galişmeleri değerlendirdi.

Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya TBMM İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, Şahinbey İlçe Başkanı Seyit Karlı Savcı, Şehitkamil İlçe Başkanı Fevzi Değirmenci, Meclis üyeleri, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda muhtar ve partililer katıldı.

MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik'in açılış konuşmasının ardından TBMM İdari Amiri ve Gaziantep Milletvekili Sermet Atay konuşma yaptı.
Atay, Türkiye'nin 50 yıldır terör belasıyla mücadele ettiğini, bu sürecin, sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda milletin canını, malını, huzurunu, umudunu hedef alan çok boyutlu bir yıkım olduğunu ifade etti.
Atay, "Terör örgütlerinin kanlı saldırıları yüzünden on binlerce evladımız şehit düşmüş, ocaklar sönmüş, anaların gözyaşları dinmemiştir. Askerimiz, polisimiz, köy korucularımız ve sivil vatandaşlarımız bu uğurda hayatlarını kaybetmiş, milletimizin kalbine tarifsiz acılar kazınmıştır" dedi.
-TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ
TBMM İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, "Liderimiz Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin kararlı duruşuyla ortaya koyduğu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet iradesine dönüştürdüğü 'Terörsüz Türkiye' hedefi, milli birliğimizi güçlendirmenin, toplumsal mutabakatımızı sağlamanın, kardeşliğimizi pekiştirerek, milli ülkülerimiz etrafında kenetlenmenin adıdır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, terörün kökünü kazımayı, bu topraklarda huzuru ve güveni kalıcı kılmayı, Türk milletine karşı en büyük borç ve sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu vesileyle belirtmek isterim ki, 'Terörsüz Türkiye' hedefinin hiçbir yerinde terör örgütüyle pazarlık, teröre verilmiş bir taviz yoktur. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve ailelerini incitecek hiçbir adım atılmamış ve atılmayacaktır. Milletimizden gizlenen hiçbir şey yoktur. Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 42. ve 66. Maddeleriyle ilgili hiçbir tartışma söz konusu bile değildir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi, 'Kökeni, mezhebi, yöresi ve anasının dili ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes hukukun karşısında bir ve eşittir.' Türkiye Cumhuriyeti hepimizin devletidir."
PAZARLIK, ARKA KAPI, PAKET, İMTİYAZ YOKTUR, OLMAYACAKTIR
Sermet Atay, "Altını kalın kalın çizelim. Pazarlık, arka kapı, paket, imtiyaz yoktur; olmayacaktır. Bu, 'Aracısız, aralıksız, bagajsız, pazarlıksız ve gizli gündemsiz' bir süreçtir. Önemle belirtmek istiyorum ki 40 yıl boyunca bütün Türkiye olarak çok acı bir şekilde yaşadığımız, ağır bedeller ödediğimiz terör ve şiddet dönemini hatırlayarak bu süreci iyi anlayıp doğru idrak edelim. 40 yıl içinde on binlerce can kaybımız oldu, şehitler verdik. Yollar kesildi, köyler, evler basıldı, anneler babalar, ana karnında doğmamış, beşikteki bebeler katledildi, şehirlerde bombalar patlatıldı, birliğimiz, kardeşliğimiz, huzurumuz kundaklandı. Can kayıplarımızla birlikte sosyal ve ekonomik kayıplarımız da çok ağır oldu" dedi.
Bölge insanının uzun yıllar topraklarına hasret kaldığını belirten Atay, "Terörün gölgesinde dağlarına, yaylalarına, ovalarına, köylerine gidemediler. Şimdi yer altı ve yer üstünden fışkıran cevherlerin zenginliğiyle tanıştığımız köyler terör nedeniyle boşalmıştı. Köylerde birkaç aile büyüğünden başka kimsenin kalmadığı ve şimdi bereketine şahit olduğumuz bölgenin köyleri terörün gölgesinde adeta fil mezarlığına dönmüştü. Yetti artık. Bu acıları bu kayıpları bir 40 yıl daha mı yaşayacağız?" diye konuştu.
TERÖRÜN TASFİYE SÜRECİ
Bu sürecin yeni bir taviz kapısı olmadığını belirten Atay, "Bu, taviz, al- ver değil, terörün tasfiye sürecidir. Bir 'müzakere pazarı' değil; bir hukuk ve millet insiyatifidir. Bazıları soruyor. 'Ne verildi, ne alındı?' Verilen, teröre istismar alanı kalmaması için yekpare millet iradesidir. Alınan, silahın susması, fesih iradesi, hukuk zeminine, meşru siyasete dönüş kararıdır. Peki bundan rahatsız olanlar kim? Kardeşliğin zedelenmesinden, şiddetin devamından, şüphe ve kaygının zihinleri hapsetmesinden medet umanlar" dedi.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ BAŞARILI OLACAK
Sermet Atay, 'Terörsüz Türkiye'nin sadece Türkiye'de değil, bölgesel barışa da katkı sunduğunu belirtti.
Atay, "Terörsüz Türkiye'yi, terörsüz bölgeyi inşa edeceğiz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın terörsüz Türkiye hedefi başarılı olacaktır. Türkiye'yi büyüteceğiz, iç cephemizi kuvvetlendireceğiz, kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Türkiye yeni bir tarih yazmaktadır; terörsüz Türkiye, huzurlu Türkiye ve güçlü Türkiye artık bir hayal değil, hemen ulaşılabilecek bir hedeftir. Bu sürecin kazananı ülkemiz ve bölgemiz olacaktır, bu sürecin kazananı 86 milyon tüm milletimiz olacaktır, kazanan aydınlık yarınlarımızın teminatı evlatlarımız olacaktır." sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Toplantının sonunda söz alan muhtarlar Sermet Atay ve Mustafa Bozgeyik'e sorun ve taleplerini ilettiler.




