Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerinin meydana gelmesi ile ülkemizdeki tüm televizyon kanalları normal yayın akışlarına ara verdi. Tüm kanallarda deprem  özel programları canlı yayın ile gerçekleştirildi.

Depremden etkilenen on il ile canlı bağlantılar kuruldu ve depremden etkilenen bölgelerdeki durumlar herkesle paylaşıldı.

Deprem özel programlarına birçok yer bilimci konuk edildi ve depreme dair bilgiler ile alınabilecek tedbirler tekrar konuşuldu. Birçok bilim insanın konuk olduğu programlarda, beklenen İstanbul depremi de tekrar gündeme geldi ve bilim insanları depremler konusunda herkesi uyardı. Bu süreç içerisinde, ekranların sevilen dizi ve programlarının yeni bölümleri ise yayınlanmadı.

Bu durum, dizileri severek takip eden kişiler tarafından, dizilerin yayından kaldırılıp kaldırılmayacağının da araştırılmasına neden oldu.

TRT’NİN SEVİLEN DİZİSİ TEŞKİLAT EKRANLARA DÖNECEK

TRT ekranlarında izleyicisi ile buluşan Teşkilat dizisi de deprem nedeni ile yeni bölümlerine ara veren yapımlar arasında yer aldı. Teşkilat dizisi, her hafta yayınlanan yeni bölümü ile seyircisini ekran başına kilitlemeyi başaran yapımlar arasında yer alıyor. Sevilen oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin izleyicileri, dizinin verdiği aradan sonra tekrar ekranlara gelip gelmeyeceğini merakla bekliyordu. Teşkilat dizi tarafından yapılan açıklamalarda, dizinin yeni bölümünün 26 Şubat 2023 Pazar akşamı yayınlanacağı açıklandı.

DİZİNİN SON BÖLÜMÜ

Verilen ara nedeni ile birçok kişi dizinin son bölümünde yaşananları unutmaya başladı. Teşkilat dizisinin son bölümünde olanlar şu şekilde özetlendi; ‘’Başarılı geçen operasyonun ardından Frederick’i alan ekip, çıkış planını uygularken çatışmanın ortasında kalıyor. Efkar’ın namlusunun hedefinde olan Hartley için tehlike çanları çalmaktadır. Savunma sanayisine karşı bir tehdit olacağı bilgisine ulaşan ekip ise vakit kaybetmeden operasyona başlama kararı alır. Hartley’e ulaşmaya çalışan Ömer, Hasan Atmaca’yla ilgili çok önemli bir bilgiye ulaşır. Efkar’ın Hartley planı sonucunda karşısına çıkan kişi beklemediği birisi olacaktır. Hartley ve Efkar arasındaki savaşı başlatacak düğüm, artık kopmak üzeredir!’’