Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş suikastıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

NTV'den Gökhan Gerçek'in haberine göre Ateş suikastının azmettiricisi olmakla suçlanan ve geçtiğimiz günlerde yakalanan Doğukan Çep'in emniyette verdiği ifade ortaya çıktı.

3552630_810x458-5

Çep, emniyetteki ifadesinde suçlamaları reddederken “Sinan Ateşi ocak başkanıyken bize sahip çıkmadı. Yargıtay’da temyiz aşamasındaki bir dosyam için yardım istedim ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığı ile korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık. Öldürme amacımız yoktu” dedi.

ATEŞ'İN GİTTİĞİ YERLERİ NOT ETMİŞ

Çep'in suikasttan 2 gün önce İstanbul’dan Ankara’ya geldiği, Sinan Ateş'in gittiği yerleri saat saat not ederek tetikçiye bildirdiği, saldırının ardından ise önce Bolu Gerede’ye ardından İstanbul’a gittiği belirlendi.

Tetikçi olduğu belirlenen ve hala aranan Eray Özyağcı’yı Ankara’ ya getiren özel harekat polislerinden birinin uyuşturucu kaydı bulunduğu da belirtildi.

Çep, daha önce uyuşturucu çetelerine karşı çıktığı için ülkücüler tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik cinayetinden 6 yıldır aranıyordu.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetmiş, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralanmıştı.