Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Sırp Organize Suç Örgütü liderini öldürenlerin İstanbul Emniyetinin operasyonuyla yakalandığını ve olayla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

EGM’den yapılan açıklamada, “Türkiye’de 3 yıl önce yakalanan ve Sırbistan’a teslim edildikten sonra orada serbest bırakılan, yasadışı yollarla tekrar Türkiye gelen Sırbistan’da ‘Skaljari’ isimli Organize Suç Örgütü yöneticilerinden Jovan Vukotiç, İstanbul Şişli’de motorlu iki şahıs tarafından aracına gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda öldürülmüş, araç içerisinde bulunan eşi, çocuğu ve şoförü sağ olarak kurtulmuştu.

Olayla ilgili İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu çalışma sonrası saldırıyı, Kavac isimli suç örgütü yöneticisi olan Radoje Zivkovic isimli şahsın, ülkemizdeki bağlantıları aracılığıyla gerçekleştirdiği belirlendi.

16 Eylül 2022 günü yapılan operasyonla Radoje Zivkovic ve Zdravko Perunovıc isimli şahıslarla birlikte toplam 12 şahıs gözaltına alındı.

Şahıslarla birlikte 11 adet sahte kimlik, 6 adet sahte pasaport ve olayda kullanılan 2 adet silah ele geçirildi” denildi.

-NE OLMUŞ TU? 

9 EYLÜL 2022 günü, Sırbistan'da Skaljari ve Kavaka grupları arasındaki çatışma İstanbul'a uzandı. Skaljari suç örgütünün elebaşı Jovan Vukotiç, Mecidiyeköy'de silahlı saldırıya uğradı.

Sırbistan’daki en etkin suç örgütlerinden ‘Skaljari’ çetesinin lideri İstanbul Şişli’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. 

Eşi ve çocuklarının yanında öldürülen Karadağ'lı Jovan Vukotiç'in Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) tarafından Kırmızı Bülten ile arandığı öğrenildi. Suikastı motosikletle gerçekleştiren ve kaçan silahlı saldırganın beş el ateş ettiği ve kurşunlardan 4'ünün Jovan Vukotiç'e isabet ettiği iddia edildi.

image

Karadağ medyası  Skaljari uyuşturucu çetesinin başı olduğu iddia edilen 42 yaşındaki Jovan Vukotic'in Türkiye'de öldürüldüğünü bildirdi. 

İddiaya göre, Vukatiç eşinin ve oğlunun da bulunduğu bir araçta ilerliyordu. Bu sırada motosikletli 2 kişi yaklaştı. Saldırganlar tabancayla 5 el ateş etti. Vukotiç vücuduna isabet eden 4 kurşunla hayatını kaybetti.

KOKAİN HESAPLAŞMASI

Olayla ilgili İstanbul polisi çalışma başlattı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin olayla ilgili çalışmasının sürdüğü öğrenildi.

       image

            ESKİ YUGOSLAVYA BÖLGESİ ÜLKELERİNİN EN KORKULAN MAFYA ÖRGÜTÜNÜN BAŞINDAYDI

2014'TEN BU YANA HUSUMET VAR

Vukotiç'in elebaşı olduğu Skaljari çetesi ve Sırbistan'ın en etkin suç gruplarından Kavaka arasında 2014'ten bu yana husumet vardı. İki grup arasında 2014'te İspanya Valensiya Limanında kaybolan 300 kilo kokain sebebiyle bir dizi çatışma yaşanmıştı. O çatışmalarda bazı suç örgütü üyeleri de öldürülmüştü.

image

Öldürülen Jovan Vukotiç'in İnterpol tarafından uyuşturucu suçundan arandığı, sahte kimlikle ülkemize girdiği anlaşıldı. 

Jovan Vukotiç'in 2018 yılında Antalya'da yakalandığı, sınır dışı edilerek ülkesine gönderildiği ve ülkesinde 15 ay hapis yattıktan ve serbest kaldıktan sonra sahte kimlikle ülkemize giriş yaptığı tespit edildi. Suikastın infazcısı aranıyor.