REFORM HABER - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gaziantep’e gelerek partililerle buluştu ve sonrasında partisinin il binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında vatandaşlara hitap etti. Programda konuşma kürsüsünde “HDP Gaziantep İl Örgütü” yerine “HDP Antep İl Örgütü” yazmasına sosyal medyadan bir çok tepki geldi.


MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da, bu duruma duyarsız kalmayarak, Twitter hesabından şunları paylaştı: “HDP-PKK’lı Pervin Buldan, Gaziantep’te basın toplantısı düzenlemiş, Hoş geldin diyemeyeceğim! Ama size bir şey diyeceğim! Konuştuğun kürsünün önüne "Antep" yazmışlar. Önce öğrenmen gereken Antep değil! GAZİANTEP! Yazacaksınız ve unutmayacaksınız, unutamayacaksınız! Size unutturmayacağız.”


Atay, “Antep’e destansı şehir savunmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisii tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 100. yıl dönümünü kutladık. Şehrimizin destansı mücadelesi ülkemizin tam bağımsızlık yolundaki ilerleyişinde Anadolu’nun diğer şehirlerine moral ve ilham kaynağı olmuştur. Hâlâ bunu kabullenemeyen zihniyetler var. Bu zihniyetlerle mücadelemiz sürecek. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.