Gaziantep’te et fiyatları yükselmeye devam ederken kebapçılar da iki katı fazla zam yaparak kebap ve kavurma fiyatlarını uçuruyor. Dün kavurmayı 40-60 TL’ye yiyen vatandaşlar bugün 100 TL’ye kadar yükselen fiyatlara tüketmeye başladı. Karınlarını doyurmak için ‘Sabah da kavurma yiyelim’ diyen vatandaşlar bazı yerlerde 100 TL ücret ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Et fiyatlarına son 3 ayda yüzde 40 zam gelirken kebap fiyatları ise yüzde 100’e yakın oranda arttı.

BU KADAR MI ZAM YAPILIR?

Özellikle çalışan ve parasıyla dışarıda yemek zorunda kalan vatandaşlar tavuk ve kavurmada çareyi arıyordu. Şu anda ise kavurma da lüks oldu. Önce tavuk sonra da kavurma fiyatlarının artması dar gelirli ve tek maaşla çalışan vatandaşlar için büyük sıkıntı yarattı. Zamlara tepki gösteren vatandaşlar ise kavurma nedir ki bu kadar zam yapılıyor? Hadi zam yapılıyor da bu kadar mı artırılır?’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

DÜRÜMLER UÇTU

Gaziantep’te bir diğer meşhur yemeği nohut dürümü ile çiğ köfte de 60 TL oldu. İçeceği ile en ucuz şekilde karnını doyurmak isteyen bir kişi 100 TL ödemek zorunda aylık olarak hesaplandığında meblağ daha da büyüyor. Asgari cüretli çalışanların daha çok tükettiği dürümlerin fahi fiyatlara yükselmesi ile birlikte vatandaş da günü aç geçirecek.

Kaymakam Soylu, öğrencilere yönelik trafik eğitimine katıldı Kaymakam Soylu, öğrencilere yönelik trafik eğitimine katıldı

NE YİYİP İÇECEĞİZ?

Vatandaşlar ise 'Biz ne yiyelim?' diye tepki gösterirken, 'Türkiye genelinde boykot kararı alınmış. Fahiş fiyatlara son verilsin diye. Ama maalesef adamlar bunu bile bile zam yapmaya devam ediyor. Zengin olan bazı kişiler gittikleri için adamlar satışlarını da yapıyor. Birkaç gün kimse gitmese o zaman görürüz onları. O kadar felaket yaşıyoruz yinede akıllanmayanlar var' ifadelerini kullandılar. 

HERKES BOYKOT ETSİN

Gaziantep'te herkesin 20 ve 21 Nisan'da boykot kararına destek olmasını isteyen vatandaşlar, 'Bu fahiş fiyat uygulayanlara mutlaka bir ders verilmeli. Birkaç kişinin yememesi ile olmaz. Toplu olarak yapalım. iki gün satamasınlar o zaman görürüz. aRtık yeter. Kazandığımız ne ki böyle yapıyorlar.? Ayrıca zam yapılmasın da denmiyor. Ama fiyatları bu kadar uçurmanın ne alemi var? ' dediler.