• Son Dakika: Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
  • Teleferikte mahsur kalan yolcular, ekiplerin çalışması sonucu yaklaşık 24 saatte kurtarılırken sorumlu firma ve çalışanları hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 1

13 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

  • Kazayla ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölgede keşif ve inceleme çalışmalarının yapıldığını bildirerek 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığını belirtti.

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 2

KAZA NEDEN OLDU?

  • Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
  • "Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

  • İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 4

KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

  • AFAD başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların arama kurtarma ekiplerince dün başlayan kurtarma çalışmaları, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti.

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 5

  • 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personelin 22,5 saat boyunca süren yoğun çalışmaları sonucunda kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 6

Kayaşehir metrosunda tacize uğrayan genç, yaşadığı dehşet anlarını anlattı Kayaşehir metrosunda tacize uğrayan genç, yaşadığı dehşet anlarını anlattı
  • Helikopterlerle tahliye edilenler Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirilerek sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapıldı, ihtiyaç halinde ise hastaneye sevk edildi.

Son Dakika: Antalya'daki teleferik kazasında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı - Resim : 7