TSYD’de Oğuz Tongsir yeniden başkan TSYD’de Oğuz Tongsir yeniden başkan

Son dakika... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor. Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa müsabakasının ertelenmesi yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 1

İşte Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar...

Ali Koç ile ortak tanıdığımız bir arkadaşımız, beni ziyaret etti. Ali Bey'in söylediğinden farklı olarak, kendisinin Türk futbolundaki gergin ortamın sonlanması için çağrıda bulundu. Ali Bey ile bu konuyu görüşebileceğimizi, kendi organize edeceği bir mekanda buluşabileceğimizi, gergin ortamın son bulması için bunu yapabileceğini söyledi. Ben ve Ali Bey, bu görüşmeyi kabul ettik.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 2

Ali Bey daha sonra bir açıklamaya istinaden görüşmeyi iptal etti. Türk sporundaki gerginliği görüşerek çözebilir miyim düşüncesindeydim. Rakibimizden bu görüşmenin iptali gündeme geldi. Keşke görüşebilseydik ve bugünlere gelmeseydik.

Galatasaray olarak rekabetin sahada kalmasını istiyoruz. Artık bugün bir milat olmalı. Bu konu ile ilgili adil yaptırımlar gündeme gelmeli. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gerekeni yapacağından eminim.

F.BAHÇE'NİN LİGDEN ÇEKİLME SÖYLEMİ...

Ali Bey olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Bu ligden çekilme, Fenerbahçe'nin iç işi. Galatasaray'ın geleneğinde rakiplerin iç işlerine karışma huyu yok. Fenerbahçe kendi arasında toplanacak ve karar alacak. Her ne kadar, geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da, kendileri için Fenerbahçe en iyi kararı alacaktır. Bundan eminim. Galatasaray olarak rakiplerin iç işleriyle ilgilenmemiz söz konusu değil. 

SÜPER KUPA MAÇI ERTELENECEK Mİ?

7 Nisan'da oynanması gereken Süper Kupa finaliyle ilgili karar mekanizması TFF'dir. Galatasaray da gelişmeleri izlemektedir. Türk futboluna faydası olacak her türlü kararın Galatasaray arkasındadır. Süper Kupa finali için TFF bir tarih açıkladı. Bütün hazırlıklar buna göre yapıldı. Bundan sonraki gelişmelerle ilgili TFF'den bize iletilen farklı bir çağrı yok. Bize 7 Nisan'da maçın Urfa'da oynanacağı iletildi. Farklı bir talep gelirse değerlendiririz. Henüz böyle bir talep yokken bizim fikir beyan etmemizi doğru bulmuyorum.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 3

Kulüpler Birliği Vakfı önemli bir kurum. Ali Bey'in istifası kişisel bir karardır. Ben daha önce bu görevi yaptım. Çok değerli arkadaşlar var. Ali Bey'in istifasıyla yer boşalırsa, ortaya yine bu vakfı en iyi şekilde temsil edebilecek arkadaşımızı seçeriz.

Buraya nasıl geldik! Türk futbolu buraya nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken en önemli konu bu. Geçmişteki söylemlerimize bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor, yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. İstenmeyen olaylar oldu. Fenerbahçe ve Trabzonspor'a geçmiş olsun. Bu olayların giderek artan seviyeye gelmesi, hepimizi endişelendiriyor. Sadece Trabzonspor'un sahasında olan olayları kastetmiyorum. Bugüne nasıl geldik? Buna bakmalıyız. Dileğim; bu tip olayların artık gündemimizden kalkması. Bu olayın milat olması. Kurumların ve kişilerin adil şekilde cezalandırılmasını diliyorum.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 4

MUSLERA VE TORREIRA'NIN SÖZLEŞMESİ HAKKINDA...

Torreira ve Muslera'nın sözleşmelerini uzatacağız. Muslera ile bizzat ben de görüştüm. Galatasaray'a hizmet etmeye devam edecekler. Muslera ile 1+1 senelik sözleşme imzalamayı düşünüyoruz.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 5

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇINDAN SONRA YAŞANANLAR

Adil bir şekilde bunların önüne geçmek için gereken cezalandırılmaların yapılması... Sporun yeşil sahalarda kalmasını istiyoruz. Sahanın dışına taşmasına ve polemiklere sebep olmasına karşı bir tutumumuz var. Bu konuyla ilgili olması gereken adil yaptırımların da gündeme gelmesinden yanayız. Bu konuda görev TFF'ye düşmektedir. Onların da adil bir şekilde gereğini yapacağından eminim. Olayların bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Buraya nasıl geldik, bu duruma Türk futbolu nasıl geldi? Üzerinde durulması gereken konu bu. Geçmişten bugüne yapılan söylemlere bir bakalım. Yetkililer olaya buradan başlamalı. Her iki camiaya da olaylardan dolayı geçmiş olsun diyorum. Sıhhatli ve adil bir çözüm bulabilmenin tek yolu, olayların başlangıcından itibaren... Sadece Trabzon'un sahasından olan olaylardan bahsetmiyorum. Bugüne nasıl geldik, hangi söylemlerle geldik? Buna dikkat edilmeli. Gerilimi neyin artırdığını inceleyerek olayların önlenmmesinden yanayım. Adilane bir şekilde değerlendirilip TFF'nin gerekli cezaları vereceğinden eminim.

Son dakika... Dursun Özbek'ten Ali Koç ve Süper Kupa sözleri - Resim : 6