Yeniden Refah Partisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Gaziantep'teŞehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde kendi adaylarıyla yarışacak.

Parti, iki ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Şehitkamil ilçesinde Doç. Dr. Kamil Yavuzer, Şahinbey ilçesinde ise Dr. Mehmet Ös, Yeniden Refah Partisi’nin adayları olarak seçmenlerin karşısına çıkacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise henüz belli olmadığı belirtildi.

Şehitkamil Adayı Doç. Dr Kamil Yavuzer kimdir?

Doç. Dr Kamil Yavuzer

Kamil Yavuzer, 1986 yılında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun odu. Aynı üniversiteden 2015 yılında ‘Göz Hastalıkları Uzmanı’ olan Yavuzer, 2022 yılında YÖK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca ‘Doçent’ unvanı aldı.

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 1 - Hatayspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 1 - Hatayspor: 1 (Maç sonucu)

2015 yılında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan Yavuzer 2021 yılına kadar bölge insanına hekim olarak hizmet sundu. Bu süre zarfında uyguladığı yeni tedavi modelleri ve cerrahi teknikler ile başarılı sonuçlar alarak il dışına sevk oranını azalttı, çoğu hastalıkların il içerisinde tedavi edilebilir olmasını sağladı. Yapmış olduğu çalışmalarla ulusal ve uluslararası literatüre katkı sunarak akademik birçok makale yayınladı. Yayınladığı yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler birçok araştırmacı tarafınca alıntılandı.

2021 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimlik vazifesini üstlenerek pandemi/aşı sürecinin ağır koşullarında etkin/modüler organizasyon ile Van’ın pandemi ile mücadelede en iyi şehirler listesine girmesine katkı sundu. 1550 yataklı 5000+ personelli hastanenin Başhekimliği süresince, etkin insan kaynakları yönetimi, hastane giderlerinin azaltılması ve gelirlerinin arttırılmasına yönelik idari tedbirleri ile adil yönetim anlayışını hakim kıldı. İdari vazifesinin sonlanmasının ardından 2022’de Gaziantep’e yerleşen ve Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde mesleki vazifesini sürdüren Yavuzer, sağlık hizmetlerinde etkin rol almaya devam etmektedir.

Şubat 2023’ten beri Gaziantep Dünyagöz ve Adana Dünyagöz Hastanelerinde görev yapan Yavuzer, aktif olarak Başhekim Yardımcılığı ve Retina Birim Sorumluğu görevlerini yürütmektedir.

Yeniden Refah Partisi’nden Gaziantep Eğitim’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Nizip ilçe sorumlusu olan Yavuzer, Milli Siyaset Kurulu üyelisidir. Yavuzer, Evli ve 5 çocuk babası olup aile kurumunun güçlendirilmesi için çaba sarfetmektedir.

Şahinbey Adayı Dr. Mehmet Ös Kimdir?

Dr. Mehmet Ös

Dr. Mehmet Ös, Gaziantep’te doğdu ve eğitimini Gaziantep’te tamamladı. 2018 yılında Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ekonomi Hukuku bölümünde yüksek lisans yaptı. Tez konusu “Danıştay Kararları Işığında Usulsüzlük Kabahatleri” idi. 2021 yılında Hasan Kalyoncu Üniversitesi İşletme Bölümünde doktora yaptı.

Doktora konusu “Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Muhasebe Mesleği” idi. Doktora sonrası akademik çalışmalarına Endüstri 4.0 teknolojileri, Muhasebe Mesleği ve Zekât ile Vergi arasındaki ilişki üzerine devam etti. Ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarında kitapları ve makaleleri yayınlandı. Akademik çalışmalarının yanında Mali Müşavirlik ve Muhasebe Denetimi alanında ticari faaliyetlerine devam etti.

Ayrıca, yerel bir gazetede güncel ekonomi meselelerine dair köşe yazıları yazdı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Askerlik görevini 2009 yılında kısa dönem olarak Çerkezköy/Tekirdağ’da yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Siyasi Çalışmaları:  Yeniden Refah Partisi 28. Dönem Gaziantep Milletvekili Adayı oldu.  1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Gaziantep İl Başkan Yardımcısı ve İl Ar-Ge Başkanı olarak görev yaptı.  20 Aralık 2023 tarihinden itibaren Yeniden Refah Partisi Milli Siyaset Kurulu Hazine, Maliye ve Ekonomi Politikaları üyesi oldu.