Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Türkiye atçılığının en büyük ve en prestijli yarışı olan Gazi Koşusu'na katılacak atları açıkladı. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 26 Haziran Pazar günü saat 17.15'te koşulacak olan 96. Gazi Koşusu'nda 3 yaşlı toplam 22 İngiliz safkan tay start alacak. Bu tayların 19'u erkek, 3'üyse dişi. Çim pistte 2400 metre mesafede koşulacak olan koşuda, at sahipleri de jokeyler de adlarını tarihe yazdırmak için mücadele edecek.

Birinciye 4.6 milyon lira ödül

Türkiye yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu'nda ödüller de belli oldu. Buna göre zaferi kazanacak tay sahibine 2 milyon 500 bin lira ödül verilecek. Yarışta ikinciye 1 milyon, üçüncüye 500 bin, dördüncüye 250 bin ve beşinciye de 125 bin lira para ödülü takdim edilecek.  Birinci olacak  tayın sahibinin toplam kazancı kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte 3 milyon 859 bin 700 liraya ulaşacak. Atın sahibi aynı zamanda yetiştiriciyse şayet bu tutar 4 milyon 578 milyon 450 liraya yükselecek.

Gözler tarih yazan Ahmet Çelik'te

Gazi Koşusu'nu geçen yıl Burgas kazanırken, ona binen jokey Ahmet Çelik de üst üste zaferini elde ederek tarih yazdı. Gazi'de bu yıl en çok merak edilen konuların başında Çelik'in egemenliğinin son bulup bulmayacağı. 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen Gazi Koşusu'nu en çok kazanan jokey Mümin Çılgın. Ünlü jokey toplamda 9 kez ile Gazi'de fazla zafer elde eden jokey konumunda.

Kaynak:Ajansspor