Spor Toto Süper Lig'in 13'üncü haftasında Trabzonspor, Gaziantep FK'yı konuk etti. Liderin evinde oynanan mücadeleye Suat Arslanboğa'nın maçın ilk yarısında verdiği kararlar damga vurdu. Arslanboğa'nın kararına Gaziantep FK ve sosyal medyadaki futbolseverler büyük tepki gösterdi. Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, Suat Arslanboğa'ya sitem etti.


4. dakikada kırmızı kart itirazı
Karşılaşmanın 4'üncü dakikasında Gaziantep FK, savunma arkasına atılan pasta gole çok yaklaştı. Dicko'nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Vitor Hugo'nun yaptığı müdahale sonrası Gaziantep FK cephesi kırmızı kart itirazında bulundu.


VAR'dan uyarı gelmedi
Yaşananlar sonrası mücadelenin hakemi Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi. Top dışarı çıktığında Gaziantep FK'nın VAR'dan beklediği izleme önerisi de karşılık bulmadı. VAR hakemi Mert Güzenge, Suat Arslanboğa'nın pozisyonu incelemesine dair bir öneride bulunmadı.


Gaziantep FK'dan paylaşım
Pozisyonun üzerinden çok geçmeden Gaziantep FK cephesi sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Yaşananlardan görüntülerin yer aldığı paylaşıma, "Dicko kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakip oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi bir süre VAR ile konuştuktan sonra devam kararı verdi" notu düşüldü.