REFORM HABER - Kırmızı – Siyahlılar, süper ligde küme hattının içinden çıkma mücadelesi veren rakibi karşısında istatistiklerde beraberlikler dikkat çekiyor.

Gaziantep FK, bu zamana kadar Doğu temsilcisi ile oynadığı 4 maçın üçünden beraberlik ve birinden ise yenilgi ile ayrıldı.. Kırmızı – Siyahlılar,Büyükşehir Belediye  Erzurumspor ağlarını bu zamana kadar 4 gol ile sarsarken kendi kalesinde ise 5 gole maruz kaldı. Gaziantep F.K, geride kalan sezonlarda Erzurumspor ile evinde oynadığı iki maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Maç öncesi istatistikler

Süper lig temsilcisi Gaziantep Futbol Kulübü yarın Doğu Anadolu temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile evinde karşılaşacak.

Kırmızı – Siyahlılar, Erzurumspor karşısında sahadan puan veya puanlarla ayrılmak isterken maç öncesi ise istatistikler dikkat çekiyor.

Kalyon Stadyumunda oynanacak GaziantepF.K ile Erzurumspor  istatistikleri şu şekilde oldu;
-Gaziantep FK ile BB Erzurumspor arasında oynanan dört lig maçının üçü berabere biterken; Erzurum ekibi, 2017/18 1. Lig sezonunda bu eşleşmedeki tek galibiyeti alan takım olmuştu (2-1).
-Evinde oynadığı son 24 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Gaziantep FK (13G 10B), ocak ayındaki Galatasaray mağlubiyetinden bu yana iç saha yenilgisi almıyor (4G 2B).
-Süper Lig'de oynadığı son iki maçı kazanan BB Erzurumspor (vs Denizlispor & Yeni Malatyaspor), en üst ligde ilk kez üst üste üç galibiyet almak istiyor.
-Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son beş maçın birini kaybeden Gaziantep FK (1G 3B), tek mağlubiyetini son karşılaşmada Fatih Karagümrük'ten aldı (0-2).
-Bu sezon Süper Lig karşılaşmalarının duraklama dakikalarında BB Erzurumspor'dan (6) daha fazla gol atan iki takımdan biri Gaziantep FK (7; Galatasaray ile eşit).
-Gaziantep FK orta sahası Alexandru Maxim, Süper Lig'de çıktığı son üç iç saha maçında üç gole doğrudan katkı sağladı (2 gol & 1 asist).
-Gaziantep FK'nın Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara attığı son üç golün ikisinde asisti yapan Muhammet Demir'in, kariyerinde hiçbir maçta gol katkısı yapamadığı rakipleri arasında en fazla karşılaştığı ekip BB Erzurumspor (3 maç).
-Bu sezon Süper Lig'de takımı adına hem en fazla gol atan hem de en fazla asist yapan iki oyuncudan biri BB Erzurumspor forması giyen Emrah Başsan (6 gol & 7 asist; diğeri Alassane Ndao).
-BB Erzurumspor'un başında çıktığı son iki Süper Lig maçından galip ayrılan Yılmaz Vural, en son 2012/13'te Elazığspor'u çalıştırdığı dönemde üst üste üç galibiyet alabildi.
-Süper Lig'de yabancı teknik direktörlere rakip olduğu son beş maçı kazanamayan Yılmaz Vural (2B 3M), son üç karşılaşmayı toplam 11 gol yiyerek kaybetti.