REFORM HABER - Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Giresunspor evinde Adana Demirspor'u yenerek puanını 43'e yükseltti ve ligde kalmayı başardı.

Fenerbahçe'ye deplasmanda yenilerek 42 puanda kalan Gaziantep'in ise küçük de olsa küme düşme ihtimali bulunuyor.

Bugünden itibaren ligde kalma yarışı 42 puanlı Gaziantep ile maç eksiğiyle 30'ar puanlı Altay ve Çaykur Rizespor arasında geçecek.

Bu sezon ligde istikrarsız bir görüntü sergileyen ve son 11 maçta sadece bir galibiyet alabilen Gaziantep Futbol Kulübü'nün kalan 3 maçta en az bir puan alması gerekiyor.

Şu sıralarda düşme potasında bulunan Çaykur Rizesporile Altay takımlarının 30'ar puanı bulunuyor. Gaziantep Futbol Kulübü'nün kalan 4 maçta en azından bir puan çıkarması bekleniyor. Bu alacağı bir puanla ligde kalmayı garantileyecek olan Gaziantep Futbol Kulübü, önümüzdeki 3 haftada Kayserispor, Alanyaspor ve Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

Peki hangi takım, hangi sonuçlar alınırsa ligde kalacak? İşte ihtimaller...

Gaziantep FK: Kırmızı-siyahlı ekip kalan üç maçından puan çıkarabilirse rakipleri kalan tüm maçlarını kazansa dahi ligde kalacak. Gaziantep FK kalan maçlarının hepsini kaybeder, Altay ve Çaykur Rizespor ise tüm maçlarını kazanırsa takımların puanı 42'de eşitlenecek. Üçlü averajda Altay'ın gerisinde kalacak olan Gaziantep FK bu durumda lige veda edecek. Son maçını Çaykur Rizespor'la oynayacak olan Gaziantep'in, alınacak sonuca göre ikili averajda da Karadeniz ekibinin arkasında kalma ihtimali bulunuyor. Altay ve Çaykur Rizespor'un dört maçlık süreçte puan kaybı yaşamaları halinde Gaziantep tüm maçlarını kaybetse dahi ligde kalacak.

Altay: Bu hafta deplasmanda Hatayspor'la karşılaşacak olan İzmir ekibinin ligde kalmasının tek yolu üçlü averaj... Bunun için Gaziantep FK'nin tüm maçlarını kaybetmesi, Çaykur Rizespor'un ise tüm maçlarını kazanması gerekiyor. Gaziantep FK ile oynadığı ilk maçı 4-1 kaybeden Altay, ikinci maçı 3-2 kazanmasına karşın gol farkı nedeniyle rakibinin gerisinde bulunuyor. Siyah-beyazlı ekip olası üçlü averaj durumunda ise diğer iki rakibinin önünde yer alıyor. Altay'ın dört maçlık süreçte puan kaybına tahammülü bulunmuyor. 

Çaykur Rizespor: Bu hafta ligden düşmesi kesinleşen takımlardan Göztepe ile oynayacak Çaykur Rizespor'un tek umudu ise tüm maçlarını kazanıp Gaziantep FK ile ikili averaja kalmak... Bunun için Altay'ın dört maçından birinde puan kaybetmesi, Gaziantep FK'nin de tüm maçlarını kaybetmesi gerekiyor. Üçlü averajda Altay'ın gerisinde olan Çaykur Rizespor, son hafta Gaziantep FK ile karşı karşıya gelecek. Evindeki ilk maçta rakibine 1-0 yenilen Karadeniz ekibi, son maçta Gaziantep FK'yi iki farklı yenerse ligde kalacak. Aksi her sonuçta ise lige veda edecek. Çaykur Rizespor'un da tıpkı Altay gibi dört maçta puan kaybına tahammülü bulunmuyor.

Süper Lig'de daha önce Yeni Malatyaspor ve Göztepe'nin ligden düşmesi kesinleşmişti.