Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" açıklaması Azez'de Suriyeli mıuhalifler tarafından protesto edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı görülen gösteride Türk bayrağı yakıldı.

Konuya ilişkin kendilerine Suriye Milli Ordusu diyen cihatçı örgütten açıklama geldi.

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti bayrağı, Suriye devriminin bayrağı gibi, gururun simgesi, zaferin unvanı, büyük bir halkın amblemidir ve yeri kahramanların başlarının ve şehitlerin bedenlerinin üzerindedir. Haddi aşanlardan hesap sorulacak." ifadelerine yer verildi.

Cihatçı Seyf Ebubekir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türk bayrağı mukaddestir. Ona el uzatan kişiler cezalandırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ebubekir, "Şanlı Türk bayrağımız hala dalgalanıyor ve kanımızın son damlasına kadar da dalgalanmaya devam edecektir. Yapılan münferit olayda bu şerefsiz sadece kendini temsil edecek. Suriye halkını kesinlikle temsil etmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Ebubekir, bu olayın arkasında “PKK/PYD” örgütlerinin uzantısı olduğunu, bu süreci takip etmeye devam edeceklerini iddia etti.