İslahiye'de gelincikler doğayı renklendirdi İslahiye'de gelincikler doğayı renklendirdi

AK Parti Sakçagözü  Belediye Başkanlığı yapan ve daha sonra 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday gösterilmeyen Hasan Dilek, 2019 yerel seçimlerinde BBP adayı olarak Nurdağı Belediyesi'ne aday oldu.
2019'da çok az bir farkla seçimi AK Partili aday Ökkeş Kavak'a kaybeden Hasan Dilek 2024 Mart seçimleri için tekrar Nurdağı'nda BBP'den aday oldu. Öte yandan Yeniden Refah Partisi'nin Nurdağı Belediye Başkan adayı Orhan Yılmaz 31 Mart yerel seçimlerinde adaylıktan çekildiğini ve seçimlerde Büyük Birlik Partisi adayı Hasan Dilek'i destekleyeceğini açıkladı. Bu karar sonrası Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi Türkiye'de ilk kez Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde belediye başkanlığı için ortak aday çıkararak ittifak yaptılar.

BİYOGRAFİ


1968 yılında Nurdağında doğdu. İlk ve ortaokulu Şatırhöyük İlkokulu’nda, liseyi ise İskenderun Lisesi’nde okudu. Üniversite eğitimini 2009-2013 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Kalifornia’da Newport Üniversitesi’nde İşletme okudu. Yine aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. 2009-2014 yılları arasında Nurdağı Sakçagözü Belde Belediye Başkanlığı yapan Dilek, evli ve 2 çocuk babasıdır.