Riyad’da oynanması planlanan ancak Suudi yetkililerin stada sokulmasına izin vermediği pankartlar sebebiyle oyananamayan Süper Kupa finalinin ardından Suudi Arabistan cephesinden konuyla ilgili yeni bir hamle geldi.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray  ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında 29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan'da  oynanması planlanan Süper Kupa maçı, takımların Atatürk pankartı ve tişörtleriyle maça çıkmasına izin verilmemesi üzerine iptal edilmişti. Takımlar daha sonra ilk uçakla Türkiye’ye dönmüştü. Yurt içinde oynanması planlanan Süper Kupa maçı hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Suudi Arabistan, TFF’ye mektup gönderdi! Süper Kupa için verilen parayı geri istediler - Resim : 1

TFF'YE MEKTUP GÖNDERDİLER

Sabah'ın haberine göre final maçı öncesi 4.5 milyon euro ödeme yapan Suudi organizasyon şirketi, yüzde 20’si TFF’ye, yüzde 80’i ise kulüplere verilecek olan bu ücretin geri ödenmesi için TFF’ye mektup gönderdi.

Suudi Arabistan, TFF’ye mektup gönderdi! Süper Kupa için verilen parayı geri istediler - Resim : 2

Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından Selçuk İnan konuştu: Trabzonspor-Gaziantep FK maçının ardından Selçuk İnan konuştu:

PARANIN YÜZDE 50'Sİ KULÜPLERİN BORÇLARINA GİTTİ

Söz konusu maç için alınan ve kulüplerine hesabına yatırılan paranın yüzde 50’sinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) tarafından borçlara karşılık kesildiği belirtildi.

Söz konusu rakamın yüzde 20’si TFF’ye, yüzde 80’i kulüplere verildi. Öte yandan kulüplere verilen kısmın yüzde 50’sinin BDDK tarafından borçlara kesildiği vurgulandı.

TFF ile Suudi Arabistan yetkilileri arasında müzakerelerin devam ettiği bilgisi geçildi.

ALİ KOÇ: “PARAYI İADE EDECEĞİZ”

Öte yandan Ali Koç geçtiğimiz haftalarda konuk olduğu bir programda parayı geri iade edeceklerini bildirmişti.

Ali Koç konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“1.3 milyon aldığımızı biliyorum, bir 3 daha üstüne gelmiş olabilir. Tabii ki bizim hakkımız değil o para. Federasyon isterse iade edeceğiz. İsteyecektir muhtemelen geri iade etmek için. Bizim Federasyonla yaptığımız bir sözleşme var. Suudi tarafıyla Federasyon arasında var. Hak ve hukuk olarak aldığımız parayı iade etmeliyiz diye düşünüyorum. Süreçe boyunca TFF şeffaf davransaydı sürecin sonunun böyle olmayacağını düşünüyorum.”

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

TFF ile Suudi Arabistan yetkilileri arasında söz konusu bedelin ödenmesi için müzakerelerin devam ettiği belirtildi.