KAHPE KATİLİN İFADESİ ÇIKTI

D.A. ifadesinde; gasp amacıyla taksiye binmediğini, olayın spontane olarak gerçekleştiğini söyledi. Tutuklanan zanlının kullandığı ruhsatsız tabancada 3 fişek olduğu, olayda 3'ünü de kullandığı öğrenildi.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 9

"GASP AMACIYLA TAKSİYE BİNMEDİM"

Gözaltına alınan zanlının üzerinde suç aleti tabanca, kovanlar ve gasbettiği para, telefon ve kulaklık ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan D.A, adliyeye sevk edildi.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 10

Şüphelinin ifadesinde, gasp amacıyla taksiye binmediğini, olayın spontane olarak gerçekleştiğini söylediği öğrenildi.

Kobani Davası’nda karar açıklandı! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi... Kobani Davası’nda karar açıklandı! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi...
İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 11

MESLEKTAŞLARI CENAZEYİ 250 ARAÇLIK KONVOY İLE ADLİ TIP'A GETİRDİ

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Oğuz Erge'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 12

250 taksi şoförü, Oğuz Erge'nin bindirildiği cenaze aracına eşlik etti. Korna basarak tepki gösteren taksi şoförleri Oğuz Erge'nin cenazesini taşıyan nakil aracını İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kadar takip etti.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 13

SAĞLIK BAKANI TAKSİCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİNİ DUYURDU

Erge’nin vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımlar duyurdu. 

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 14

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Dün gece İzmir Gaziemir'de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti.Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettigi cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 15

"SENİN BABAN KAN KAYBINDAN ÖLECEK. AMBULANSI ARA"

Erge’nin komşularından Aslan Kocalar, "İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. En son aradığı kişi kızıymış. Demiş ki 'Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara.' Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, 'herkese güvenme' diyor. Annesi, kardeşler burada oturuyor. Beraber yaşıyorlar" dedi.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 16

'ARACI BEN TESLİM ETTİM'

Erge'nin kullandığı taksinin sahibi Murat Akbaba, "Taksiyi saat 03.00'da Oğuz'a teslim ettim. O gün o çalışacaktı. Saat 04.00'te gelen telefonla acı olayı öğrendim. Üzücü bir durum. Diyecek bir şey yok. Konuşmaları duyuluyor. 'Zaten ben de şimdi aracı yeni aldım. Yarın sanayiye götüreceğim' diyor. Araçta hasar vardı. Boya kaporta olacaktı. Tamamıyla iyi niyeti güzel bir insandı. Allah rahmet etsin. Oğuz, müşteri olarak aracına aldığı kişiye 'Hava soğuk. O nedenle seni aldım' diyor. O kişinin 'Zaten geçen 3 araba beni almadı' diye karşılık vermesi üzerine Oğuz 'Seni bu halde kar maskeli almazlar' diyor" ifadelerini kullandı.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 17

'ÇOK GÜZEL BİR İNSANDI'

Oğuz Erge'nin taksici arkadaşlarından Oktar Karakoç da "Oğuz'u uzun yıllardır tanıyorum. Çok iyi, saygılı, efendi biriydi. Kendi halindeydi. Onu kaybettiğimiz için üzgünüm. Taksicilerin çok sorunları var. Şimdi taksici, müşteriyi almak için durmadı mı suç. Buna bir çözüm bulunması lazım. Taksiciler olarak biz, kimin iyi kimin kötü niyetli olduğunu bilemeyiz. Buna bir çözüm bulunması gerek. Korunmak istiyoruz" diye konuştu.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 18

'FAİLİN YÜZÜ GÖRÜNÜYOR'

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Burada bizim yaptığımız uygulamanın haklı olduğunu gördük. Araç içerisindeki kamera sayesinde failin yüzü net bir şekilde görünüyordu. İş güvenliği ile ilgili bunun tedbiri araç kamerasıdır, teknolojik araçlar, gereçlerdir. Bizde son 10 seneden beri hiçbir ölümlü hadise olmadı. Bu teknolojiye yaptığımız yatırımdan dolayı, araçların takibinden dolayı. Özellikle kamera caydırıcı oluyor. Bu hadiseyi yapan araçta kamera olduğunu bilmiyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü 6 saat gibi kısa bir süreçte faili yakaladı. İnşallah en ağır cezayı alır. Bugün cenazemizi kaldırıyoruz. Buradan alacağız Söke’ye götüreceğiz. Söke’de defnedilecek" dedi.

İzmir'de taksici 'iyi niyeti'nin kurbaı oldu! Kahpe katilin ifadesi çıktı - Resim: 19

Alınması gereken tedbirler içinde en uygun olanının 'teknolojik tedbirler' olduğunu aktaran Anık, "Bazı arkadaşlarımız, 'Başkanım kabin yapalım arabanın içine' diyorlar. Arkadaşlar bizim kullandığımız arabalar küçük. Avrupa'daki gibi değil. Avrupa'nın da birçok yerinde yok. Bir tek Amerika'da var. Belirli bir ülkede var. Kabini koyduğun zaman şoför koltuğunu ileri geri oynatman mümkün değil" diye konuştu.