Günlük hayatta karşımıza çıkan stres, hızlı yaşam tarzı ve birçok faktör, maalesef tansiyonumuzu olumsuz etkileyebiliyor.

Yüksek tansiyon, adeta sessizce yaklaşan bir tehlike gibi, birçok kişinin farkında olmadan hayatımıza sızabiliyor. Ancak merak etmeyin, çözüm çok yakın!

Doğal ve sağlıklı beslenme, doğanın bize sunduğu besinlerle sağlıklı kalmayı tercih ettiğimiz bir yaşam biçimi olarak tanımlanıyor.

Gökçe otu, yüksek tansiyonu düşürmek, nabzı artırmak ve kalp ritmini hızlandırmak gibi özellikleriyle dikkat çeken bir bitkidir.

Doğanın bize sunduğu mucizevi otlar, birçok derde deva oluyor. Artık ilaçlara bağlı yaşamak yerine, doğal yöntemler araştırılıyor.

Bu ot da onlardan biri. Özellikle tansiyon  hastasıysanız günde 3 kez düzenli olarak bu otu tüketince tansiyonunuz sabitlenecek.

Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcan Ne İşe Yarar, Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Patlıcanın Faydaları Nelerdir? Patlıcan Ne İşe Yarar, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Hem düşük tansiyon hem de yüksek tansiyon hastaları sizler için tarifi verdik:

Tansiyon düzenleyici mucizevi bitki

Sağlık konusunda doğadan gelen çözümler her zaman ilgi çekici olmuştur. Bu kez dikkatleri üzerine çeken bitki, Gökçe otu!

Yüksek tansiyonun düşürülmesinden kalp ritmini hızlandırmaya kadar birçok faydası olduğu bilinen bu bitki, son zamanlarda sağlık alanında popülerlik kazanmış durumda.

Gökçe otu, sadece yüksek tansiyonu düşürmekle kalmıyor, aynı zamanda damar sertliğini önlemeye, sara ve akciğer kanamalarını durdurmaya, spazmları çözmeye ve sindirimi kolaylaştırmaya da yardımcı oluyor.

Ancak, her şeyde olduğu gibi, aşırı tüketiminden kaçınılması gerekiyor. Zira aşırı tüketildiğinde zararlı olabileceği uyarısı yapılıyor. Bilinç kaybına, kas güçsüzlüğüne ve ishale neden olabilir.

GÖKÇE OTU NEYE BENZER?

Ökseotugiller ailesine ait olan gökçe otu, yeşil renkli genç filizleri olan küçük bir çalıdır. Ülkemizde doğal olarak yetişen Adi ökseotu ve Zeytin ökseotu çeşitleri vardır. Yapraklarında tanen, urson, inosit, saponin ve viscine gibi yapışkan, esnek ve yumuşak bir reçine bulunur.

Gökçe otuyla yüksek tansiyondan kurtulun!

GÖKÇE OTU NEREDE YETİŞİR?

Gökçe otu genellikle ılıman iklimlerde yetişir ve dünya genelinde birçok farklı bölgede bulunabilir. Bu bitki, genellikle yol kenarları, boş araziler, orman açıklıkları ve çayırlarda yetişir. Özellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da bulunabilir. Türkiye'de de gökçe otunun çeşitli türleri bulunmaktadır.

Gökçe otu, genellikle kumlu, taşlı veya tınlı topraklarda yetişir ve güneşli veya kısmen gölgeli bölgeleri tercih eder. Bu bitki, iyi drenaj sağlayan topraklarda daha iyi gelişir. Yüksek rakımlı bölgelerde ve sert kış koşullarında da yetişebilir.

Gökçe otuyla yüksek tansiyondan kurtulun!

GÖKÇE OTUNUN FAYDALARI

Gokce Otunun Faydalari

  • Öksürük ve Boğaz Ağrısı: Gökçe otunun öksürük ve boğaz ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir. Bazı kültürlerde gökçe otu çayı, bu tür rahatsızlıkları hafifletmek için kullanılmıştır.

  • İltihap Önleyici: Bazı araştırmalar, gökçe otunun anti-enflamatuar özelliklere sahip olabileceğini öne sürmüştür. Bu özellikler nedeniyle, bazı durumlarda iltihaplı durumları hafifletmeye yardımcı olabilir.

  • Solunum Yolu Sorunları: Gökçe otunun, solunum yolu enfeksiyonları gibi solunum yolu sorunlarının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

  • Cilt Sorunları: Bazı kültürlerde gökçe otu yağı veya kremi, ciltteki bazı sorunları hafifletmek için kullanılmıştır. Ancak, bu kullanımın etkinliği hakkında bilimsel kanıtlar sınırlıdır.

Gökçe otuyla yüksek tansiyondan kurtulun!

Nasıl kullanılır?

Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filiz ekleyip 10-15 dakika bekletilen çay, günde üç defa tüketilebilir.

UYARI : (GÖKÇE) Ökseotunun meyvelerinden uzak durunuz.

Nasıl tüketilir?

Bir bardak sıcak suya 1-2 tatlı kaşığı kuru yaprak ve filiz ekleyip 10-15 dakika bekletilen çay, günde üç defa tüketilebilir.

Ancak dikkat! Ökseotu meyvelerinden uzak durulması gerektiğini unutmayın.