Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden 4 roket atıldı, yaralıların olduğu bölgeye ekipler sevk edildi.

PKK'dan Gaziantep'e roketli saldırı. Terör örgütü YPG/PKK Karkamış ilçesine 4 roketle saldırdı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 4 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 havan-roket atıldığını belirterek, "Sivil yerleşim merkezlerine saldırıda 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2'si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır" ifadelerini kullandı. Daha sonra hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği, ölenlerden birisinin çocuk birisinin de öğretmen olduğu açıklandı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırıya uğrayan okulun önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı. Yaralananlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere taziye dileklerini ileten Gül, şunları kaydetti:

"Son durumla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Dolayısıyla Sayın Bakanımız süreci yakından takip ediyor. Onlar da İnşallah gelecekler. Gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, karşı tarafa misliyle karşılık veriyor. Atışlar devam ediyor, sabırla beklememiz lazım. 2 ağır yaralımız var, diğerleri çok şükür daha iyi. 2 evimizde zarar var, sivil yerleşim yeri içerisindeki iki tane konut zarar gördü. Şu an ki durumda 2 ev, 3 okulumuzda hasar var, süreci takip ediyoruz."

Gül, yaralı sayısının 10 olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Evet." diye yanıt verdi.

Terör örgütü YPG/PKK Karkamış ilçesine 4 roketle saldırdı. Roket okula isabet etti.3 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların kimliği tespit edildi. Bakan Soylu'dan açıklama geldi - Resim : 2

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıya ilişkin, "Sivilleri hedef alan hain saldırının bedelini bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG en ağır şekilde ödeyecektir." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Gaziantep Karkamış ilçesine bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG tarafından atılan havan-roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör örgütü PKK/PYD/YPG'yi bir kez daha lanetliyorum. Sivilleri hedef alan hain saldırının bedelini bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG en ağır şekilde ödeyecektir. Terörle mücadeleyi Türkiye, etkin, kararlı ve aralıksız sürdürecektir. Eninde sonunda terörün kökü kazınacaktır. Kimse Türkiye'yi ve Türkiye'nin gücünü test etmemelidir."

Terör örgütü YPG/PKK Karkamış ilçesine 4 roketle saldırdı. Roket okula isabet etti.3 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların kimliği tespit edildi. Bakan Soylu'dan açıklama geldi - Resim : 3

TERÖR ÖRGÜTÜ DÜN DE ROKETLİ SALDIRILAR DÜZENLEMİŞTİ

Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti.

BAKAN SOYLU HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİNİ  AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'in Karkamış ilçesine sınır ötesinden ilk tespitlere göre 3 havan atışı gerçekleştiğini, yerleşim yerlerinin isabet aldığını belirterek, "6 yaralımız vardı onlar hastaneye intikal etti. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi.

Soylu dün Kilis'te sınır bölgesine yönelik saldırının Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ile yapıldığını, 8 güvenlik mensubunun yaralandığını hatırlatarak, "Tedavilerine devam ediyorlar. Gece de Gaziantep'e atıldı. Ancak herhangi bir isabet almamıştı." diye konuştu.

Bugün Karkamış ilçesine düzenlenen saldırıya ilişkin de Soylu, şu bilgileri verdi:

"Öğle üzeri, yine sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti. Yerleşim yerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız vardı ve onlar hastaneye intikal etti. İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan bir tanesi çocuk, bir tanesi öğretmen. Ayşenur Alkan( 22) ile evinin isabet almasıyla hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın (5) hayatını kaybedenler olduğu öğrenildi. 

Yerleşim yerine mahalleye isabet eden bir havan sonucunda böyle bir kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin."

Soylu, yaralıların tedavisinin hastanelerde devam ettiğini bildirerek, "Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırıların cevabı da en güçlü şekilde verilecektir. Bu konuda da gerekli bütün adımlar atılacaktır. Terör örgütüne hem sınırımızın içerisinde hem sınırımızın dışında herhangi bir hayat şansı verilmeyecektir." diye konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANI YAŞADIKLARINI ANLATTI 

Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin kuzeyinden atılan roket-havanlar sırasında yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı.

Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, AA muhabirine, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

"Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var."

BAKAN ÖZER: "OKULLAR DA İSABET ALDI"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise havan saldırılarında okulların da zarar gördüğünü söyledi.

Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin isabet aldığını bildiren Özer, top atışlarının yarattığı basınçtan ötürü Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu'nun bazı camlarının kırıldığını belirtti.

Özer, şehit olan öğretmenin sınıf öğretmeni Ayşe Nur Alkan olduğunu ifade ederek, "Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Bu hafta Karkamış'ta bütün okulları tatil edeceğiz." açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'in Karkamış ilçesine düzenlenen havan saldırısında yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, "Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  "Sivil, asker, polis, öğretmen, kadın, çocuk ayrımı gözetmeden hedef alan terör örgütü PKK/YPG'yi lanetliyoruz. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz." açıklamasını yaptı.

DİYARBAKIR'DAN SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI 

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Ayn El Arap bölgesinden PKK/YPG’li teröristler tarafından düzenlenen, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan mühimmat yüklü savaş uçakları havalandı. Üsteki hava hareketliliği sürerken, kargo uçaklarının da iniş-kalkış yaptığı gözlendi. 

CENAZELER DEFNEDİLDİ 

Roket ve havanların isabet ettiği Kocatepe İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan (22) ile evinin isabet almasıyla hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın (5) cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Cenazeler, buradaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilecek.

Terör örgütü YPG/PKK Karkamış ilçesine 4 roketle saldırdı. Roket okula isabet etti.3 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Ölü ve yaralıların kimliği tespit edildi. Bakan Soylu'dan açıklama geldi - Resim : 4

Kaynak: A.A