İçişleri Bakanı Yerlikaya, terör örgütüne yönelik Cudi Dağı, Gabar Dağı, Beytüşşebap ve Bestler Dereler bölgelerinde 37 Tim ve 518 jandarma personeliyle yürütülen Kahramanlar-42 operasyonunun devam ettiğini duyurdu. Türkiye'nin terörle mücadelesinin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar süreceği vurgulandı.

MİT'TEN SÜLEYMANİYE'DE NOKTA OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Süleymaniye'de terör örgütü PKK/KCK mensubu Hasan Seburi'yi etkisiz hale getirdi. Seburi'nin Türkiye'ye yönelik istihbarat toplama, keşif ve gözetleme faaliyeti yürüttüğü belirtildi.

57 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlar kapsamında, son 24 saat içerisinde 57 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı, bu operasyonların kararlılıkla sürdüğünü açıkladı.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA KARŞI HAREKETE GEÇİLDİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 9 askerin şehit olduğu saldırılar sonrası sosyal medyada yapılan provokatif paylaşımlarla ilgili 126 hesap yöneticisi ve kullanıcısının tespit edildiğini bildirdi. Yerlikaya, 104 şüphelinin yurt dışında olduğunu ve adli işlemlerin başlatıldığını belirtti. Yurt içinde tespit edilen 22 şüpheliye yönelik operasyonlarda 14'ünün yakalandığını, geri kalan 8 kişiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etti.