Erbil’de Türk diplomat Osman Köse’nin şehit edildiği eylemin faillerinden PKK/KCK’lı Renas Derik kod Cemil Akar, MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği ortak hava harekâtında etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2019 yılında Irak'ın Erbil şehrinde görev yapan Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesi olayının faillerinden biri olan PKK'lı terörist "Renas Derik" kod adlı Cemil Akar'ı etkisiz hale getirdi.

Son Dakika Mit Turk Diplomat Sehit Osman Kosenin Kanini Yerde Birakmadi Pkkli Terorist Cemil Akar Olduruldu Eipy

Bu başarılı operasyonla birlikte saldırının azmettiricisi olduğu düşünülen "Hasan" kod adlı Celal Kaya daha önceki bir operasyonla öldürülmüştü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 2019 yılında Irak'ın Erbil şehrinde görev yapan Türk diplomat Osman Köse'nin şehit edilmesi olayının faillerinden biri olan PKK'lı terörist "Renas Derik" kod adlı Cemil Akar'ı etkisiz hale getirdi. Bu başarılı operasyonla birlikte saldırının azmettiricisi olduğu düşünülen "Hasan" kod adlı Celal Kaya daha önceki bir operasyonla öldürülmüştü.

17 Temmuz 2019 tarihinde bir restoranda gerçekleşen saldırı sonucunda şehit olan Türk diplomat Osman Köse'nin katil zanlısı olan Cemil Akar, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen bir hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Operasyon kapsamında çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.