Genç oyuncu Doğa Çakır’ın başrolünde yer aldığı komedi-suç türündeki Türk yapımı kısa film "Diyet Kola", Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle buluştu. Gerilimin yükseldiği yol temalı kısa filmin yönetmen koltuğunda Çağrı Hazar Oğuz ve Tuna İnci Mısırlıoğlu oturuyor. Yapımcılığını da Oğuz’un üstlendiği film, 77. Cannes Film Festivali’nin SHORT FILM CORNER | RENDEZ-VOUS INDUSTRY seçkisinde gösterime girdi.

"Diyet Kola" filminin oyuncu kadrosunda Doğa Çakır, Furkan Tekbıyık, Oğuz Kahraman ve Enes Has bulunuyor. 14 dakikalık bu yol temalı kısa filmde, genç bir çiftin bir benzin istasyonunda verdikleri mola, beklenmedik bir şekilde ölümcül bir çatışmaya dönüşüyor. Issız bir otoyolun kenarındaki bu benzin istasyonunda yaşanan gerilim dolu anlar, kazara gelişen olayların akılalmaz sonuçlara yol açmasını konu alıyor.

66A2B423 D1A8 4D6E 97Ad Df85C994D5B9

Diyet Kola, Cannes Film Festivali’nde bu hafta boyunca gösterimde olmaya devam edecek.

D7C651A4 8A03 41Ec A7E9 Ab7Bdf596Bdd

İrem Derici'den aşkın tarifi! İrem Derici'den aşkın tarifi!

Doğa Çakır’ın başrolünü üstlendiği ve yönetmenliğini Zeynep Bostancı’nın yaptığı bir diğer kısa film "Mektuplar" ise, Nisan ayında Uluslararası İstanbul Film Festivali Yazarın Yolculuğu Kısa Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülüne layık görülmüştü.

Editör: Ayşe Çiçek