Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD), çevre ülkelerde yaşanan sıcak gelişmelerin ardından gazetecilerin yeşil pasaport ihtiyacının aciliyet kazandığını belirten bir açıklama yaptı. Dernek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, habercilerin bölgedeki olayları daha hızlı ve etkin bir şekilde takip edebilmeleri için yeşil pasaport verilmesini talep etti.

834C62Ee82Ddaeab8601Be367562C102

Alkolsüz viski müjdesi! Helal olacak... Alkolsüz viski müjdesi! Helal olacak...

Dernek X hesabından yaptığı açıklamasında, "Çevre ülkelerin her an sıcak gelişmelerin yaşandığı bir coğrafyaya dönüşmesi habercilerimizin yeşil pasaporta acil ihtiyacını ortaya koymuştur" ifadesine yer verdi.

Bu talep, Türkiye medyasının daha hızlı ve kaliteli bilgi akışı sağlaması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Açıklamanın devamında, "Tüm siyasi taraflara bildiririz: Daha hızlı ve kaliteli ilerleyen bir TÜRK MEDYASI için #habercilereyeşilpasaport" denildi.

THKD, gazetecilerin bölgede serbestçe hareket edebilmesi ve görevlerini yerine getirebilmesi için yeşil pasaportun hayati önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'de yeşil pasaport, kamu görevlileri ve belirli kriterleri karşılayan kişilere verilen ve birçok ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanıyan bir pasaport türüdür. Gazetecilere yeşil pasaport verilmesi, onların haber kaynaklarına ve olay yerlerine hızlı erişimini kolaylaştırarak, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesini sağlayabilir.

THKD'nin bu talebiyle ilgili siyasi otoritelerden gelecek yanıtlar merakla bekleniyor.

Editör: Ayşe Çiçek