Büyük iddia internet dünyasını sarstı! Verilerimiz mi çalındı? Büyük iddia internet dünyasını sarstı! Verilerimiz mi çalındı?

Yaşananlar, bu tür felaketlerin etkilerini en aza indirmek için bireylerin ve toplumun bilinçlenmesi gerekliliğini, geçmişteki felaketlerden alınan dersler ışığında, gelecekteki olası afet senaryolarına karşı önlem planlarının afetin bütün boyutlarının göz önünde bulundurarak hazırlanması ve bunun içinde teknolojik imkanların etkin bir şekilde kullanılması gerekliliğini göstermiştir.

NONA TEKNOLOJİ A.Ş , yenilikçi deprem teknoloji ürünleri ve çözümleri geliştiren öncü bir şirkettir. Teknolojiyi insan hayatını iyileştirmek ve dünyaya olumlu bir etki yapmak için bir araç olarak görmekte, yenilikçi ürünler ve sürdürülebilir çözümlerle verimlilik ve kullanıcı deneyimini artırmayı hedeflemektedir.

NONA, teknolojik yeniliklerle topluma fayda sağlama misyonu nedeniyle, afet yönetimi ve iletişim konusunda bir ihtiyacın olduğunu belirlemiş ve son teknolojiyi kullanarak çok başarılı bir yazılım olan ZATU mobil uygulamayı hayata geçirmiştir.

ZATU, bireysel ve toplumsal düzeyde kullanılabilecek, afet anlarında iletişimi güçlendiren ve koordinasyonu artıran yenilikçi bir çözümdür.

ZATU, Mobil uygulama aracılığıyla, kullanıcılar anlık mesajlaşma, görüntülü görüşme ve sesli arama gibi iletişim kanallarını kullanarak yakınlarıyla iletişim kurabilmelerine imkan sağlar. Bu sayede, afet anında aile bireyleri ve sevdikleri arasında iletişim sağlanarak endişe ve kaygı azaltılması hedeflenmiştir.

ZATU, acil durum iletişim sistemi aracılığıyla yerel yetkililerle iletişim kurma imkanı sunmaktadır. Kullanıcılar, afet bölgesindeki kurtarma ekiplerine konumlarını ve ihtiyaçlarını ZATU aracılığıyla iletebilecek ve böylece, acil yardımın hızlı bir şekilde yönlendirilmesi sağlanacaktır.

ZATU, afet anlarında koordinasyonu güçlendirmek için gelişmiş özellikler sunmaktadır. Kullanıcılar, güvenli tahliye rotalarını ve acil toplanma noktalarını harita üzerinde görebilecekler, kurtarma ekipleri ve gönüllüler arasında koordinasyonu sağlamak için grup mesajlaşma ve konum paylaşımı yapabileceklerdir.

ZATU, afet sonrası yardım çalışmalarına katkıda bulunmak ve kayıp kişilerin bulunmasına yardımcı olabilecek şekilde tasarlanmıştır.

ZATU, kullanıcı dostu olarak tasarlanmıştır. Uygulama içerisindeki ‘’ Yakınım’’ bölümüne kişi sayı sınırı olmadan akraba ve arkadaşlar ekleyebilecektir. 1 saniyeden daha kısa sürede TEK BİR TUŞLA yer ve durum bildirimi gönderebilecektir. Şarjın bitmesi, telefonun kullanamayacak tehditler altında olunması gibi tüm durumlar için bu hız hayati önem taşımaktadır. Bildirim özellikleri içerisinde, kullanıcı tarafından eklenen tüm yakınlarına %100 doğrulukla konum, yol tarifi, ulaşım süresi, google maps bina görüntüsü, SMS bilgilendirme gibi birçok detay bulunmaktadır.

ZATU, uygulama içerisinde bulunan yapay zeka sayesinde, kişilerin bastığı acil çağrılar ve deprem sinyalleri otomatik olarak saniyeler içinde karşılaştırılarak afet olan bölgeden yapılan acil çağrılar yine otomatik olarak listelenerek ZATU aracılığıyla ilgili birimlere iletilecektir. Bu bilgilerin içerisinde, kişilerin konumları, uygulamaya girilen sağlık bilgileri, önemli notlar  gibi tüm veriler yer almaktadır.

ZATU, uygulama içeriğinde Kültür ve Haber Bölümü yer almaktadır. Haftalık olarak güncellenen içeriklerle toplumsal bilincin arttırılması ve kişisel önlemler kapsamında eğitim içeriklerinin yayınlanarak afet bilinç ve eğitiminin  yaygınlaşması hedeflenmiştir.

ZATU, Uzman Yorumları bölümünde, jeofizik mühendisleri, psikologlar ve arama kurtarma uzmanlarından oluşan kadro ile kullanıcılara uzman gözünden yorumlar sunulmaktadır. Afetin şehirlere olan etkileri, afet sonrası travmalar ve hayatta kalma eğitim videoları ve diğer önemli dokümanlar yer almaktadır.

Advortiyal haberdir

Editör: Murat ATAY