Spor Toto Süper Lig ekibi Gaziantep FK'da beklentilerin altında kalan Torgeir Börven ile yollar ayrıldı. 

Gaziantep ile sözleşmesi Haziran 2023'e kadar devam eden Börven, Norveç Ligi takımlarında Valerenga'ya transfer oldu. 

Norveç ekibi, 30 yaşındaki forvetin transferi için Gaziantep'e 500 bin Euro bonservis ücreti ödeyecek.

Börven'in kariyeri

Kariyerinde; Odds BK, Valerenga, Twente, Brann, Rosenborg, Ankaragücü ve Gaziantep takımları bulunan Torgeir Börven, ülkemizde Ankaragücü'nde gösterdiği performansla adını duyurdu ve 30 maçta 10 gol ile 1 asist yaptı.

Gaziantep Futbol Kulübü, Torgeir Borven'in transferi konusundaValerenga ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

Kırmızı-siyahlı kulübün konuya ilişkin olarak yaptığı bilgilendirme şu şekildedir:

"Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularından Torgeir Borven'in transferi konusunda Norveç Ligi kulüplerinden Valerenga ile anlaşmaya varılmıştır.

Börven'e kulübümüze olan katkılarından dolayı teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz."

3 Aralık 1991 tarihinde Oystese'de dünyaya gelen Torgeir Borven altyapı kariyerinde Oystese Fotball, Odd Grenland ve Odds BK'da top koşturdu. Profesyonel futbol kariyerine Odd Grenland'de start veren deneyimli oyuncuyu daha sonra Valerenga, Twente, Brann, Rosenborg, Ankaragücü, ve Gaziantep FK formalarıyla izleme imkanı bulduk.

Norveç U-23 Milli Takımı adına 4 karşılaşmaya çıkan Borven, 9 maça çıktığı Norveç U-21 Milli Takımı'nda ise rakip fileleri 1 kez havalandırdı.

100 maç barajını aştığı Odds BK'da 125 maça çıkan deneyimli oyuncu, Valerenga Fotball formasıyla 43 müsabakada forma şansı buldu. Twente Enschede macerasında 42 maçta izlediğimiz Norveçli oyuncu, SK Brann macerasında 31 müsabakada oynadı. MKE Ankaragücü formasıyla 30 karşılaşmada sahne alan Borven, Gaziantep FK kariyerinde 17 maça çıktı. Rosenborg BK formasıyla 16 maçta görev yapan deneyimli futbolcu, FC Twente Enschede U-21 Takımı'nda 11 maçta süre aldı.

Gaziantep FK, Borven ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı

Kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbol takımımız oyuncularından Torgeir Borven'in transferi konusunda Norveç Ligi kulüplerinden Valerenga ile anlaşmaya varılmıştır. Borven'e kulübümüze olan katkılarından dolayı teşekkür eder, kariyerinde başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.