İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak hayatını kaybetmesine neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan ek raporda "asli kusurlu" bulunmuştu. 

Kocasının öldürülmesi sonrasında hakkını aramak için büyük bir savaş veren Öznur Göçer, eşine çarparak ölümüne sebebiyet verdikten sonra yurt dışına kaçan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyp Mahmud'un Türkiye'ye getirilmesi için çağrılarını yineliyor.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'YLA GÖRÜŞTÜ

Resmi kaynaklar üzerinden Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye'ye getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğüne dair açıklamalar yapılırken, Öznur Göçer'in bir avukatlık bürosunda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı ortaya çıktı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'i arayarak taziye dileklerini iletti.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud, kullandığı araçla 30 Kasım'da İstanbul'da motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer'e çarpmış, hastaneye kaldırılan Göçer, 6 Aralık'ta hayatını kaybetmişti.

Somali Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Nur, bugün Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer’i ziyaret etti. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, ziyaret sırasında Nur’un telefonundan Öznur Göçer ile görüştü. Mahmud, Göçer'e şunları söyledi:

80952

"Acınızı paylaşıyorum"

"Acınızı paylaşıyorum, başsağlığı diliyorum. Bütün kalbimiz sizlerle, bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye'nin adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır. Bütün süreçler ve prosedürler gerektiği gibi devam edecektir. Ben sadece bir baba olarak size duygu ve başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygu ve dileklerini size iletmek istedi. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğinizi bilmenizi istiyoruz."

Telefon görüşmesi sırasında çekilen görüntülerde Somali Cumhurbaşkanı'nın Öznur Göçer'e başsağlığı dilediği ve eşinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği görülüyor. 

Videoda "Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır ve saygımız sonsuzdur" diyen Cumhurbaşkanı "tüm bu süreçe, her şey gerektiği gibi devam edecektir, ben sadece bir baba olarak sizlere başsağlığı dileklerimi iletmek istedim" şeklinde konuşuyor.