Kızıl Goncalar dizisine, bazı tarikat ve cemaatlerin hedef göstermesinin ardından RTÜK tarafından verilen yayın durdurma kararı mahkeme tarafından onayladı.

Kararı Yapımcı Faruk Turgut, sosyal medya hesabından duyurdu.

RTÜK’ün 9 milyon TL idari para ve 2 kez program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisi Fox TV ekranında yayınlanamadı.

Kanal, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün gönderdiği ‘Deprem sonrası ilk 6 saat yapılması gerekenler’ belgeselini yayınlamak zorunda kaldı.

Ünlülerin Nişan Elbiselerini Görmeden Nişanlığını Alma! Ünlülerin Nişan Elbiselerini Görmeden Nişanlığını Alma!

BİR BAŞKA DİZİDEN GÖNDERME YAPILDI
RTÜK cezası nedeniyle yayınlanamayan Kızıl Goncalar ile saatte Star TV’de ekranlara gelen ‘Ömer’ dizisindeki tarikat göndermesi dikkat çekti.

Söz konusu sahnede, dizinin başrol oyuncularından Barış Falay’ın canlandırdığı Reşat karakteri, tarikat lideri olan Nurettin Efendi’ye şunları söyledi:

“Bırak bu hurafeleri! Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz Nurettin Efendi. Sen insanları Allah ile aldatıyorsun. Sözüm ona din adına konuşup Kuran’a aykırı şeyler anlatıyorsun. Senin gibiler yüzünden bu din tanınmaz, yaşanmaz hale geldi. Her yaştan insanlar ama en çok da gençleri soğuttunuz dinden. Din adına konuşacaksan Allah’ın kitabını anlatacaksın, hurafeleri değil! Dünya nimetleri ve gösterişe gelince asıl senin gibilerin başını döndürmüş bu dünya hayatı. Bu evler, arabalar, korumalar… Gerçek inananlar din adına sadece Allah’ın kelamına inanırlar ve dinde sadece O’nun elçisini örnek alırlar. Allah’tan başka kimseye de kulluk ve secde etmezler. Ey Müslümanlar, uyanın! Bunların dinimizi çarpıtıp sizi aldatmasına izin vermeyin!”

Ömer ise şöyle konuştu:

“Siz de gerçekleri görün! Hakikati kaynağında, Kuran-ı Kerim’de arayın bu şatafatın içinde değil. Bu insanlar din adına bu kadar konuşup neden Allah’ın kitabından söz etmiyorlar? Neden bir tane olsun ayet okumuyorlar diye bir sorun kendinize. Çünkü bu anlattıkları uydurmaların Kuran’da hiçbir yeri yok!”