Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, şimdilerde yeni gizlilik özellikleri üzerinde çalışıyor.

"Bir kez görüntüle" veya "süreli mesaj" özelliği kullanılarak gönderilen mesajlarda ekran görüntüsünü almayı yasaklayacak şirket, şimdi de telefon numarasını gizlemeye izin verecek.

Numara gizlenecek!

MedyaRadar'da yer alan habere göre: WhatsApp geliştiricileri, telefon numaranızı grup üyelerinden gizlemenizi sağlayan bir gizlilik ayarını uygulamaya ekleyecek.

WABetaInfo'ya göre, kullanıcı gruba katıldığında varsayılan olarak telefon numarası herkesten gizlenecek. Kullanıcı, daha sonra numarayı kimlerin görebileceğini seçebilecek.

Öte yandan, söz konusu özellik WhatsApp Android beta 2.22.17.23'te henüz etkinleştirilmemiş bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Kullanıcıların istenmeyen aramalardan ve mesajlardan kurtulmalarını sağlayacak olan bu özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Yeni açıklama geldi!

Meta şirketi çevrim içi mesajlaşma uygulaması WhatsApp için kullanıcıların gizlilik ayarlarını kişiselleştirme seçeneğini artıran yeni özellikler ekleneceğini duyurdu. 

Açıklanan yeni özelliklere göre, kullanıcılar artık WhatsApp gruplarından sessizce çıkabilecek, çevrim içi durumlarının kimler tarafından görüntülenebileceğini kontrol edebilecek ve "bir kez görüntüle" özelliğiyle gönderilen fotoğraf ve videolardan ekran görüntüsü alınmasını engelleyebilecek. 

'DİĞER UYGULAMALARDAN DAHA GÜVENLİ'

WhatsApp şu anda grup mesajlaşmalarından ayrıldığınızda tüm grup üyelerini uyarıyor.

Bu, kimseye fark ettirmeden gruptan ayrılmak isteyenler için kimi zaman bir dramaya dönüşebiliyor.

Fakat artık grup yöneticisi dışındaki diğer üyelere haber vermeden ayrılmak mümkün olacak.

WhatsApp ürün yöneticisi Ami Vora, bunun, "kişileri kendi mesajlarının kontrolü ve gizliliği üzerinde daha çok güçlendirecek ürün özellikleri oluşturma" odaklarının bir parçası olduğunu söyledi ve ekledi:

"WhatsApp'ın özel bir görüşme için en güvenli yer olduğuna inanıyoruz. Diğer hiçbir küresel mesajlaşma hizmeti; kullanıcılarının mesajlarına, medya, sesli mesaj, video araması ve mesaj yedeklemesine bu ölçekte güvenlik sağlamıyor."

kapak_125229

Yeni özelliklerden biri de, "son görülme" ayarlarından, platformda çevrimiçi olunduğunu görecek insanların seçilebilmesi.

BBC'ye konuşan Alan Turing Enstitüsü'nden araştırmacı Janis Wong, "kullanıcıların daha çok kontrol sahibi olmaya ihtiyacı ve isteğinin olduğunu" belirtiyor.

Ancak istenen verimin alınabilmesi için kullanıcıların bu özelliklerden haberdar edilmesi gerektiğini söylüyor.

Whatsaap nedir?

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır.