Son günlerde, sosyal medyada dolaşan haberlere göre, yüksek takipçili bazı X kullanıcıları, doğrulanmış mavi tiklerini geri aldılar. Bu hareket, X platformunda önemli bir değişikliğin habercisi olarak yorumlanıyor.

TEK BİR ŞARTI VAR

X platformunda, 2500 ve üzeri takipçili hesaplar, toplulukta etkili bir rol oynadıkları için X Premium koşullarına bağlı olarak ücretsiz X Premium aboneliği alıyorlardı. Fakat, CEO Elon Musk'ın son açıklamasına göre, artık 2500'den fazla doğrulanmış takipçiye sahip hesaplar, Premium özelliklerini ücretsiz olarak kullanabilecekler. Dahası, 5000'in üzerinde takipçisi olan tüm hesaplar, reklamsız Premium+ aboneliği bedava alacaklar.

650X344 Twitter Mavi Tik Ucreti Ne Kadar Kac Tl Nasil Alinir 2022 Turkiye Twitter Mavi Tik Ucreti Belli Oldu 1668151161663

BEDAVA MAVİ TİK ALINABİLECEK

Paran Yoksa! X'e gelecek yeni güncellemede beğenmek bile paralı! Paran Yoksa! X'e gelecek yeni güncellemede beğenmek bile paralı!

Bu yeni düzenleme ile birlikte, önceden sadece çok yüksek takipçili hesaplarla sınırlı olan ücretsiz Premium mavi tik alımı genişletilmiş oldu. Artık takipçi sayısı düşük olan hesaplar, özellikle de gazeteciler gibi, bedava mavi tik alabilecekler. Ancak, platformda mavi onay tikinin artık herkes tarafından alınabilmesi, onay işaretinin anlamını yitirmesine neden oldu. Bu durum, yeniden mavi onay işareti alan kullanıcılar arasında memnuniyetsizlik yarattı.