REFORM HABER - Firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır yapımına devam edilmesi beklenen hastanede, çalışmalar halen başlanmadı. Daha önce 2018-2019-2020 ve 2021 yılında tamamlanacağı açıklanan hastanenin, firmalar arasındaki sorunların çözülememesi nedeniyle 2023 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı.

Yüzde 70 oranında tamamlandı

Nisan ayında şehir hastanesi inşaatı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, 638 bin 89 metrekare alana kurulacak olan bin 875 yatak kapasitesindeki şehir hastanesinin şuana kadar fiziki kısmının yüzde 70’i, ince işçiliğinin de yüzde 45’i tamamlandığını belirtmişti. 

Çalışmalar, yıl sonuna kadar başlayacak

Sağlık Bakanlığı tarafından da yakından takip edilen Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da firmalarla görüşme yaptığı öğrenildi. 3 firmadan biri olan Rönesans Grup'un, hastaneyi bitirmek için diğer firmalarla görüşme yapacağı, sonrasında ise şehir hastanesini Rönesans Grup olarak tamamlayacağı öğrenildi. Gaziantep Sağlık İl Müdürlüğü tarafından da doğrulanan konu sonrası, yıl sonuna kadar inşaat faaliyetlerinin yeniden başlaması ve 2023 yılına kadar çalışmaların tamamlanması bekleniyor.