Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık açıklamasında, "Özgür Özel isimli, siyasi parti lideri olan milletvekili kişinin Antalya ili Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen açık hava etkinliğinde kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayması şeklinde gelişen eylemleri nedeniyle resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bu eylemleri nedeniyle Özel hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi gereği "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Antalya'da yaptığı konuşma sırasında, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin bir ay önce polis tarafından yakalandığını, ellerinde 32 dakikalık görüntü olduğunu ve olayın adım adım kurgulandığını iddia eden Özel, "Polis geliyor, 'Aç kutuyu' diyor açıyor, eli de titremiyor. O baklavacı var ya, bir ay önce polis onu almış, kaçak içkiden ve şüpheli paketten, yüzde 99 uyuşturucuyla yakalamış. O baklavacıyı bir ay eğitmişler, oraya göndermişler. Baklava kutusunu 1 aydır planlamışlar. Baklavacıyı kendince itirafçı yaptılar!" dedi.