Sporun tabana yayılması için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen spor etkinliklerinde gençler ödüller için kıyasıya yarıştı. Yaklaşık 2 bin sporcunun katıldığı müsabakaların sonunda Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törenle ödüller dağıtıldı.

Törene Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gaziantep Başkonsolosu Fatma Demirel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Aksoy, Oya Alpay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Abdulkadir Gözegir, Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden Gaziantepli Artistik Jimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı, il protokol üyeleri ve sporcular katıldı.

 

Efiloğlu: 4 Yılda Gazi Şehrin Şerefli Evlatlarıyla Beraber Biz Tam 2010 Madalya, 165 Kupa 4 Altın Kemer Aldık

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, yaptığı konuşmada turnuva hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ diyor. Zaman zaman bazı cümleler sloganda kalıyor içini dolduramıyoruz ama ben Gaziantep’in, Gaziantep Modeli’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünün içini en iyi dolduran şehir olduğu kanaatindeyim. 4 yılda Gazi şehrin şerefli evlatlarıyla beraber biz tam 2010 madalya, 165 kupa 4 altın kemer aldık.”

 

Şanlı: Atatürk’ün De Öğütlediği Gibi Tek İhtiyacımız Olan Çalışmak 

Jimnastikçi Göksu Üçtaş Şanlı ise törendeki konuşmasında başarıyı elde ederken yaşadığı zorluklardan bahsederek, “Benim hedef ve hayallerim vardı. Atatürk’ün de öğütlediği gibi tek ihtiyacımız olan çalışmak. Sporcu kardeşlerim olarak sizlerde çok çalışırsanız, inanır ve hayal ederseniz hedeflerinizi yakalayabilirsiniz. Sizler çalışmalarınızla ülkemizi, Gazi şehrimizi en iyi şekilde temsil edebilirsiniz” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda protokol takımlara ve sporculara ödüllerini verdi.