Behzat Ç, Güllerin Savaşı, Binbir Gece gibi televizyon dünyasının ünlü dizileriyle tanıdığımız ünlü oyuncu Canan Ergüder 2 yıl önce Star TV ekranlarında yayınlanan Menajerimi Ara adlı dizide oynamıştı. Dizi devam ederken meme kanserine yakalanan ünlü oyuncu bir süre ekranlara ara vererek kanser tedavisi oldu.

canan3-aj8x

Geçtiğimiz yıl mücadelesini bitirmişti

2017 yılında Güllerin Savaşı dizisinin setinde başrol paylaştığı rol arkadaşı Kenan Ece ile nikah masasına oturan ünlü oyuncunun 2018 yılında 'Demir' adını verdiği bir oğlu olmuştu. Tedavi sürecinde ailesiyle bol bol vakit geçiren ve moral bulan ünlü oyuncu geçtiğimiz yıl kemoterapi tedavisini bitirmiş ve kanser hastalığını yenmişti.

Sosyal medya hesabını aktif kullanan ünlü isimler arasında yer alan ünlü oyuncu Canan Ergüder yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor. Ünlü oyuncu bu defa yaptığı dansla gündeme bomba gibi düştü. Ergüder kırmızı elbisesiyle tango yaparken çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

canan1-Y3l8

Paylaşımındaki o an kriz çıkardı

Şimdilerde Show TV ekranlarında yayınlanacak olan aile dizisiyle ekranlara dönmek için hazırlanan ünlü oyuncu kan kırmızı elbisesiyle sahnede tango yaptığı anları paylaştı ünlü oyuncunun dans anlarına binlerce beğeni ve yorum geldi.

Ergüder'in dans ettiği anda kırmızı iç çamaşırının görünmesi de videoyu izleyen bazı insanların dikkatinin çekti. Ünlü oyuncuya bazı sosyal medya kullanıcılarından "Bu nasıl tango", "Dans şov değil kilot şov" yorumları yapıldı. 

ekran-resmi-2022-09-23-09-EHH5

Arkadaşından destek gecikmedi

Yapılan yorumlara daha fazla dayanamayan başarılı oyuncu bir takipçisinin yaptığı "Kilot şov?" yorumuna "Hayır tango şov" yanıtını verdi. Ünlü oyuncuya Menajerimi Ara dizisindeki rol arkadaşı Ahsen Eroğlu'ndan destek gecikmedi. Eroğlu, arkadaşının dansına destek çıkarak "Bilmeyince böyle oluyor. Canan'ım şahanesin" yorumunu yaptı. İşte Ergüder'in o dans anları...

Canan Ergüder kimdir, kaç yaşında ve nereli? 

15 Temmuz 1977 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Canan Ergüder tiyatro eğitimine öncelikle Amerika'da Franklin and Marshall College'da başladı. Ardından, The New School University Actors Studio Drama Program'da yüksek lisans derecesiyle devam etti. Ayrica LAMDA'da (London Academy of Music and Dramatic Arts) Shakespeare Atölyesine katıldı. Cheryl Crawford, Elia Kazan ve Robert Lewis'in kurduğu Actors Studio'nun hayat boyu üyeliğini 2003'te kazandı ve Carlin Glynn, Ellen Burstyn, Lee Grant, David Marguelis ve Elaine Stritch gibi isimlerle çalışma fırsatı elde etti.

Actors Studio ve Baryshnikov Foundation aracılığı ile Workcenter di Jerzy Grotowski & Thomas Richards'dan Mario Biagini'nin oyunculuk atölyesinde çalışmak için seçilen Canan Ergüder, 2007 International Hoboken Film Festival'inde Shooting Johnson Roebling adlı uzun metraj filmde canlandırdığı Nancy rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Rattlesnake, Graceland, Love's Labor's Lost, Twelfth Night, Arcadia ve Three Sisters gibi projelerde yer alan Canan Ergüder, 2007 yılında Türkiye' de Bıçak Sırtı dizisiyle televizyon sektörüne adım attı.

Dizi oyunculuğuna Binbir Gece ve Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizileriyle devam eden başarılı isim, 2009 Afife Jale Tiyatro ödüllerinde Bayrak adlı oyunda canlandırdığı Kadın rolüyle Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncu'su ödülüne layık görüldü.

2010'dan bu yana Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm, Will, Hiner Saleem'in yönettiği Tight Dressadlı ve Russel Crowe' un yönettiği The Water Diviner ve filmlerde rol aldı. Son olarak, 2014-2016 yılları arasında Güllerin Savaşı dizisinde Gülfem Sipahi karakterine hayat verdi.

Prof. Dr. Üstün Ergüder'in kızı olan Canan Ergüder, 2017 yılında oyuncu Kenan Ece ile evlendi ve çiftin Demir isminde bir çocukları dünyaya geldi.

CANAN ERGÜDER'İN HASTALIĞI NEYDİ?

Sevilen oyuncu Canan Ergüder, geçtiğimiz nisan ayında bir süre meme kanseri hastalığıyla mücadele etti. En son 'Menajerimi Ara' dizisinde rol alan Ergüder, hastalığı nedeni ile diziye veda etti ve bir süre kemoterapi tedavisi gördü. Başarılı oyuncu tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuştu…