Buluşmada açılış konuşmasını yapan CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar tüm katılımcılara "hoşgeldiniz" dedikten sonra, dün Erzurum Mitinginde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırıyı kınadı ve "biz CHP'yiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ve koruyucu partisiyiz. Erzurum'da bir grup provakatörün yaptığı saldırılar bizi ne korkutur, ne de yolumuzdan çevirir. Dün taşlayanlar Erzurumlu değildi. Orada taşlananlar, yaralananlar, elinde taş değil Türk bayrağı olanlar Erzurumlu'ydu. Bu planlı bir saldırıydı. Emniyet güçleri engellemedi. Bu saldırıyı eliyle taş atan vandallardan, organize eden, engellemeyen her kademe ve zümrede kınıyoruz. Biz CHP anlayışı olarak şehrimize ve ülkemize hizmet istek ve inancımızla çalışmaya devam ediyoruz. Tahriklere kapılmıyoruz. Her kesimi kucaklayarak yolumuza bakıyoruz. Bugün ülkemizin ve Gaziantep'in bir tarafı Londra bir tarafı Malezya olmuş. Gelir dağılımında ve kaynakların paylaşımında büyük sıkıntı ve uçurum var. Biz şehrimizde her sorun ve sıkıntıya anında müdahale ediyoruz. Çözüm önerilerimizi anında valilik, belediye ve ilgili kanallara iletiyoruz. Sorularımızı soruyoruz. Ama hiçbir çabamız resmi kanallarca 3-6 aydan önce cevaplanmıyor. Çünkü kimsenin sorun çözmek gibi bir derdi yok. Şehrimizin mültecilerden uyuşturucuya kadar acil çözüm bekleyen pek çok sorunu ve çözümleri, 15 Mayıs sabahından itibaren çözülmek üzere masamızda beklemektedir. Emin olun çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRKMEN: ARAMIZDA KALSIN AMA KAZANIYORUZ

CHP milletvekili adayı Hasan Öztürkmen seçimin önemine vurgu yaparak “Bu seçim ejder meyvesi yiyenlerle, pazarda çürük meyve toplayanların seçimi. Bu adaletsiz düzeni değiştireceğiz. Gözün aydın Türkiye bay Kemal geliyor" sözleriyle konuşmasına başlayan Öztürkmen, "Bay Kemal ve biz arkadaşları bu ülkenin her sorununu biliyoruz. Çözümleri de biliyoruz. Bütün sorunları çözeceğiz. Ülkemizi dünya yıldızı yapacağız. Bunu Gaziantep'te görüyor. Türkiye de görüyor. Bugün basın emekçilerimizle birlikteyiz. Biz basının da sorunlarını biliyoruz. Yaygın basın ya yandaş ol ya da yok ol kıskacında boğuluyor. Yerel basının durumu maalesef daha zor. Bakın 2,5 milyonluk Gaziantep'e 15 gazete çok diyorlar. 15 gazeteyi ortak olmaya zorlayarak 4 gazeteye düşürüyorlar. Verginizi, priminizi ödeyemiyorsunuz. Müteahhide 7 mühendis çalıştırma zorunluluğu getirmeyenler, kendi yağında kavrulup meslek icra etmek isteyen yerel gazeteleri 7 gazeteci çalıştırma zorunluluğu getiriyorlar. Bu adalet midir. Basın kartı paso yerine bile geçmiyor. Basın plakası ile görevdeyken ücretsiz park hakkını kullanamıyorsun. Belediyeden icazet alman gerekiyor. Böyle bir çok oyunla basını sıkıştırıyorlar. Hepsini biliyoruz. Her kesimin olduğu gibi basının da sorunlarını biz çözeceğiz. Millet İttifakı iktidarında basın parya olmaktan, yandaş olmaktan kurtulup yeniden bu ülkenin dördüncü gücü olacak. Bunlar olacak. Çünkü Cumhurbaşkanı yardımcımız ve İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun dediği gibi: Aramızda kalsın ama kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

MERİÇ: BAHAR GELİYOR EMİN OLUN


CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Melih Meriç konuşmasında, ‘’Biz bu yola çıkarken Sayın Genel Başkanımızın, ‘Tüm Türkiye ile Helalleşeceğiz’ sözleriyle işe başladık. Haklıyı haksızı gündeme getirmeden, her konuda herkesle helalleşmek istedik. Bu noktada tüm kesimlerle helalleştik. Gaziantep Milletvekili Adayı olarak tüm Gaziantepliler ve Basın mensupları ile de helalleşerek, yeni görevime başlamak istiyorum. Gaziantep’te her zaman ortak akıldan bahsedilir. Birlikte yönetmek, tek yönetmek, uygulamak ve planlamaktan çok daha etkilidir. Bunu AK Partililer de söylüyor ancak uygulamaya gelince, ‘Ben bilirim, ben yaparım’ oluyor. Gaziantep basınının sorunlarını sıkıntılarını biliyorum. Bu sorunları sizlerle değerlendirmeden çözme şansımız yok. Basın başta olmak üzere tüm meslek gruplarının sorunlarını çözeceğimizden emin olabilirsiniz. Gaziantep’te 15 Mayıs’ta Baharın geldiği geldiğini hep birlikte göreceğiz. Bahar geliyor, emin olabilirsiniz’’ diye konuştu.


KAYA: BAYRAK TUTANA SALDIRMAK MI MİLLİYETÇİLİK


Etkinliğe katılan Milletvekili Adayı Ertuğrul Kaya Erzurum saldırısına değinerek “Bunun adı milliyetçilik değil” deri ve
"Erzurum’da yaşanan olaylar olaylar milliyetçilik ve muhafazakarlıkla açıklanamaz.  Bunun ne milliyetçilikle ne de muhafazakarlıkla ilgisi var. Elinde Ayyıldızlı bayrak taşıyan vatandaşlarımıza saldırdılar. Milliyetçilik kavramının içinin ne kadar boşaltıldığını dün gördük. Türkiye bunu hak etmiyor” ifadelerini kullandı.