Türkiye’de sektörünün en büyük firmalarından biri olan Naksan Plastik’in, arsası fiyatına satılmasının ardından gözler TMSF’nin gerçekleştirdiği ihalede en yüksek teklifi veren Yapı En Şirketine çevrildi.

İHALEYİ ALAN FİRMANIN SERMAYESİ 100 BİN TL

Naksan Plastik’e 1 milyar 245 milyon lira en yüksek teklifi Yapı En şirketinin yönetim kurulu başkanının Yüksel Akpoyraz olduğu görülüyor. Yüksel Akpoyraz’ın kurduğu şirketin Ticaret Sicil Gazetesinde şirketin sermayesi 100 bin TL olmasına rağmen sektörde hayretle karşılanıyor.

ARKADAKİ SERMAYE GÜCÜ BAYBURT GRUP MU?

Ancak burada  Yüksel Akpoyraz’ın, iş yaşamına bakmak gerekiyor. Uzun yıllar yine Türkiye’de inşaat, enerji, seracılık, hayvancılık, sigortacılık, akaryakıt dağıtımı gibi sektörlerde ciddi yatırımları olan Bayburt Grup A.Ş.’de mühendis olarak proje müdürlüğü yapan Akpoyraz’ın, arkasındaki semaya gücünün bu grup olduğu iddiaları üzerinde duruluyor.

BÜYÜK KAMU İHALELERİNDE İMZALARI VAR

Türkiye’nin en önemli kamu ihalelerin çoğunluğunu alan ve 5’li Grup olarak bilinen yapı ile ortak işler yapan Bayburt Grup’un projeleri arasında; Trabzon-Aşkale Tünel ve Köprü yapımı, İzmir- Kandıra Yolu, Viranşehir- Kızıltepe Yolu, Kütahya-Simav Yolu, Ankara-Çankırı Yolu, Antalya Kuzey Çevre Yolu, Çukurova Bölgesel Havalanı Alt Yapı Çalışması gibi önemli işer bulunuyor.

PEKİ NAKSAN’IN MAL VARLIĞI NEDİR?

Yüksel Akpoyraz’ın yaklaşık 95 milyon dolar teklif verdiği Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Naksan Plastik’in Gaziantep  Organize Sanayi bölgesinde 538 bin metrekare arsa üzerine kurulu 400 bin metresininkapalı alandan oluşuyor  ve fabrikanın makine ve teçhizatına 200 milyon Euro değer biçiliyor.