Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı kanalların ortak yayınında yaptığı açıklamada IŞİD’in lideri Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi’nin MİT tarafından öldürüldüğünü söyledi.

_109482759_68428c15-e569-454b-9cea-4a0d5f9ce784

Erdoğan, yaptığı açıklamada, “MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsı uzun zamandır takip ediyordu, dün Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

TRT Türk, ATV Avrupa, Euro D, Euro Star ve Kanal 7 Avrupa'nın ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) uzun süredir takip ettiği DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi kod adlı şahsın önceki gün Suriye'deki operasyonla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: DEAŞ'ın sözde lideri etkisiz hale getirildi

"Terör örgütleriyle mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin şunları söyledi:

Büyük ve güçlü Türkiye, vatandaşları için gurur kaynağıdır. Terör örgütlerini sindirdik. Bu mücadele Avrupa'nın güvenliğine de katkı sağlıyor ama bunun farkında değiller. PKK/PYD ile sonuç alıcı mücadele eden tek ülke biziz NATO içerisinde.

MİT, DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el Kureyşi'yi uzun süredir takip ediyordu. Bu şahıs dün Suriye'de etkisiz hale getirildi. Terör örgütleri ile mücadelemiz ayrım yapmadan devam ediyor.

ABD yapınca dünya konuşuyor. MİT, bizim dönemizde uluslararası mücadeleye yön veren bir teşkilat haline gelmiştir. Teşkilatımız ayrıca Amerikan ve Rus istihbarat teşkilatlarının görüşme yapacağı bir düzeye gelmiştir.

Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni el-Kureyşi, Irak ve Şam İslam Devleti'nin dördüncü ve son lideriydi. 30 Kasım 2022 tarihinde; IŞİD sözcüsü Ebu Ömer el-Muhacir tarafından sesli bir mesaj aracılığıyla, Ebu el-Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin çatışma esnasında öldürüldüğü ve yerine kendisinin atandığı duyurulmuştu.