GAGİKAD Yönetim Kurulu başkanı GTO seçim sonuçları ile ilgili kendi saflarından sorulan soruları yanıtladı . Meclis üyesi sayısının artmasına rağmen 2 olan kadın sayısının bu yıl 1’e düştüğünü söyleyen Başkan Beril “ Ne yazık ki uygarlığın en temel bireyi olan kadınlar eşit temsil hakkı için çok fazla mücadele etmelidir , Meclis üye sayısı 105’den 126’a çıktı yani 21 kişi daha artmasına rağmen , 2 olan kadın   üye  sayısı malesef  1 ‘e düştü. Bu şehrimizde kadına verilen değerin dikiz aynasıdır. Tüm koltuklarda oturan  bu şehrin her bir yetki sahibi akil insanlarının , bunun nedenini sorgulama vazifesi olmalıdır. İyi yorumlamak , tabloyu iyi okumak ve buna göre çalışmalı , kadınları daha üst mertebelere taşımak için teşvik etmeli , yol açmalı ve tüm kadınlar elele vermeliyiz “dedi . Yoğunluğu nedeni ile bugün basına açıklama yapan GAGİKAD başkanı 

 “Halkın merak ettiği soruları yanıtlamak ve açıklama yapmak vazifemizdir. 

Öncelikle bilinmesini isteriz ki söylemlerimiz bir günlük 3 günlük değildir. GAGİKAD ı küllerinden yeniden doğuşunu gerçekleştirdiğimiz 1 yıldan beri sürekli altını çizdiğimiz konu EŞİT TEMSİL hakkıdır. Bunu her mecrada, her konuda, her görüşmede, her ziyarette, her kesimde dile getiriyoruz .Bir eşitlikten bahsedeceksek önce eşit temsil olmalı ki gerçek eşitliğe birlikte yürüyelim. Bu amaçla daha ortada seçim tarihi bile yokken yaklaşık 2 ay önce Ticaret Odamızı ziyarete GAGİKAD olarak 14 kişilik heyetle gittik , masaya koyduğumuz bir konuda ticaret odası Meclis üyeliğinde ki yok denecek iş kadını sayısının, kadınları temsiliyet yeterliliğinde olmadığı, sayının artması gerektiği düşüncemizdi.  Seçim tarihi ve adaylar belli olduğunda gördük ki sayı artırılmadığı gibi azalmış. Konuya dikkat çekmek , farkındalığı artırmak ,tüm kadınlara ses olabilmek ve bir fikri yaymak için 40. Gruptan derneğimizden destek isteyen sarı listeye de belirttiğimiz gibi, ancak bir  kadın adayımızı destekleyeceğimizi ve fikrimizi daha net ve açık şekilde yapabileceğimizi ifade ettik. İlk başardığımız budur. Direk Meclis üyesi aday adayı olmayı başardık.Bizler akıllı, araştırmacı, biliçli, bilgili kadınlarız. 10 gün kala seçime girip aday olup kazanma güdümümüz olmadığını da belirtmiştik. Tek amacımız vardı eşit temsil oranında farkındalık yaratmak . Ve bu konuda son derece başarılı olduk, tüm ekibimi tüm GAGİKAD kadınlarını kutluyorum . Yıllarca ,değil Meclis üyeliği, komite üyeliği için  emek veren ama buna rağmen illa  birilerinin, bir tarafın  adamı olmadan, illa bir kutupta yer almadan   , illa ya bir ceketin ya bir eteğin altında kalan ,Meclis üyesi adayı gösterilmeyen kadınların karamsarlığını bir gecede  yıktık ! Özgür irademizle ,fikri hür kadınlar olarak,  kimsenin bir şeyi olmadan, bilakis kimsesiz iş hayatında yürüyen kadınların sesi olarak sadece Meclis üyeliğine aday olduk. Feleğin çemberine taşımızı attık . Taşımız tüm şehirde  büyük yankı uyandırdı ve amacına ulaştı. Varlığımızı, gücümüzü ve fikrimizi yaydık. Öyle ki birçok gazeteci kadınımızdan, şehrin ileri gelen başarılı STK başkanlarından , sayısız kadından  ne denli haklı olduğumuza dair telefon görüşmeleri ve mesajlar  aldık . 

 Sadece erkelerden oluşmuş bu dev taşın altına korkusuzca elimizi soktuk. Öncelikle eğitimi ve biyografisi başarısı ile takdir gören GAGİKAD Başkan yardımcımız Sayın Evren Tuğsuz’a gösterdiği cesaret için çok teşekkür ederim. Kaybederim korkusu ile teşebbüs bile edemeyen , yıllarca komiteye girip önünde ki çekilsin de sıra bana gelsin diyen zihniyetten uzak  kalarak ,kadınlar adına büyük bir devrim gerçekleştirerek, ismini ortaya koymuştur. Sadece tek amaç için “EŞİT TEMSİLİYET “ .10 günde sesimizi tüm şehre duyuran, sayfalarında bize yer veren basın mensuplarımıza çok teşekkür ederiz. 

 Seçim günü adayımızın sarı listede olması dolayısı ile tüm GAGİKAD kadınları olarak sarı renkte giyip adayımızı desteklemeye gittiğimizde ,  gördük ki bu şehirde ön ayak olduğumuz akım, herkes tarafından benimsenmiş ve herkes liste rengine uygun giyinmişti, bu bile bizi çok motive etti , kuralları değiştirebilmek, doğru örnek olmak adına tüm GAGİKAD kadınlarının cesaretli duruşu çok güzel bir tablo oluşturmaktadır .Oy kullanma çağrımıza kulak veren binlerce oda üyesi ile izdiham yaşanan Bayraktar Lisesi bahçesinde daha okul binasına girmeden onlarca tebrik ve konuya değindiğimiz için yolumuz çevrilerek fikrimizin yanında olduğunu söyleyen iş insanları ile sohbet şansımız oldu.  Çok gurur duyduk. Bir çok aday olan meslek grupları ile seçim odalarında görüşmeler yaptık , neden kadın aday göstermediklerini konuştuk, istişarelerde bulunduk , seçim kazanan bir kaç Meclis üyemiz “sizler uğurlu geldiniz, kadınlar uğurludur , ayağınızın bereketi yansıdı  seçime” şeklinde  çok güzel motive edildik. Herkese çok çok teşekkür ederiz. Amacımız tam anlamıyla başarıya ulaştı. Öyle ki 10 larca yıldır Meclis üyesi olduğu halde konuya değinmemiş olanlar bizim söylemlerimizi alıntılayarak demeç verdiler.

Çok mutluyuz, umutluyuz. Teşekkür ederiz.

 Görevimizi planladığımız gibi yerine getirdik. Sayın Evren Tuğsuz’un aday olduğu 40. Grupta Beyaz komite  ile bir yarış içinde olduğumuzu sananlara karşın bu dostluk fotoğrafını, daha  seçim sabahında çektirdik. Her durumda bu grupta zaten kadının kazanacağını ve bunun için çok mutlu olduğumuzu dostlarımıza seçim öncesi ilettik. Kadınları bölmeye çalışan zihniyetlere asla çanak tutmayız . Bizler için güzel bir birliktelik oldu,tecrübe ve bilgimizi işin mutfağında öğrenmeyi tercih ettik. Tüm emekleri ile  mücadele veren iş insanlarını yürekten alkışlıyoruz , seçim esnasında başarılı olacağına  inandığımız Sayın Tuncay Yıldırım’ı, sonuçları tahmin ederek ilk kutlayan STK Grubu olarak da  tekrar tebrik eder başarılarının devamını dileriz .