Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesinin de paydaşı olduğu "Otomobil Şarj İstasyonları Sektöründe Eğitim Materyallerinin Hazırlanması, Eğitilmesi Ve Enerji Tasarrufu" konulu proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Halil Uğur,  Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Baran Uçaner, projenin koordinatörü Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, proje paydaşları Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Bükreş Politehnica Üniversitesi, Kossuth Zsuzsanna Szakképzo Iskola és Kollégium ve Dilersur Andalucia koordinatör ve uzmanları, Zorlu Enerji Sistemleri'nin yöneticileri, Elektrik, Elektronik Mühendisleri ve teknik lise öğretmenlerinin katılımları ile Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

2-25

Sunuculuk ve tercümanlığını Furkan Değer'in yaptığı, program, proje koordinatörü Oktay Keskinöz'ün  projeyi anlatan açılış konuşmaları ile başladı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Uğur'un açılış konuşmalarından sonra, Kanuni Sultan Süleyman Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Müdürü M. Suat Güzel,  EMO Başkanı

İslim Arıkan, Bükreş Politehnica Üniversitesinde Sn. Alexandra Laonid, Kossuth Zsuzsanna Szakképzo Iskola és Mollégium'dan Sn. Pétter Segnar, ve Sn. Bernadett Revak ile Dilarsu 'dan Sn. Luis Serrano ile Alma Gemar, proje çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Şube Başkanı İslim ARIKAN;

"Ülkemizde, şehir altyapılarımız bu dönüşüme nasıl hazırlanacaklar?” konusunu sürekli gündeminde tutan Şubemiz, ayrıca farklı organizasyonlarla bu konuyu ele alacaktır. Bu konu da; Şubemizin, tüm şahıs, kurum ve kuruluşlar için güvenilir ve yetkin bir paydaş olduğunu gururla ifade etmek isterim. Bu projemiz; elektrikli şarj istasyonları konusunda teknik personel yetiştirilmesine katkı sağlayacak bir projedir. Bu projemiz de; farkındalık, kurulum, kurulumda dikkat edilecek hususlar, eğitim modüllerinin oluşturulması, bunların simülasyona çevrilmesi, elektrikli şarj istasyonlarında enerjiyi verimli kullanmanın etkisi, başka projelere esas teşkil edilecek sonuçlar, teknik bir çalışma ile birlikte, Ülkeler arası konunun kıyaslanması amaçlanmıştır. Gerekli, önemli bir proje olduğu anlaşılmıştır." dedi.

Sonrasında projeyi destekleyen kuruluş arasında yer alan Zorlu Grup Enerji A.Ş. adına Sn. Gürkan Dökümcügil, sektör ve ZES hakkında bilgilendirme yaparak, dünyada ve Ülkemizde elektrikli şarj istasyonları çalışmalarına ilişkin konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Program; konuşmacılara, destekleyen kuruluşlara plaket takdimi, uzmanlara belge takdimi ve kokteyl ile son buldu. Program sonunda, katılımcılar yerli elektrikli otomobilimiz TOGG'u inceleme fırsatı buldular.