Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından geçici olarak Hatay'ın Antakya ilçesine görevlendirilen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Hukuk Müdürlüğü kadrosundaki görevli polis memuru Muhammed Tarakçı'nın üzerine, Atatürk Parkı'nda yaya devriye görevi yürüttüğü sırada ağaç ve duvar devrildi.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi  bahçesinde kurulan sahra hastanesine kaldırılan Tarakçı, burada yapılan ilk müdahalenin ardından hava yoluyla sevk edildiği Adana Şehir  Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit oldu.

Milletimizin başı sağ olsun pic.twitter.com/Lyi0fWtcHu

— Mehmet Aktaş (@mehmetaktasgm) March 4, 2023

Şehit polis memuru Tarakçı'nın cenazesi, yarın Rize'nin Güneysu ilçesinde düzenlenecek töreninin ardından toprağa verilecek.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı paylaşımda, "HUKUK MÜŞAVIRLIGi KADROSUNDA GÖREVLiYKEN GEÇiCi OLARAK HATAY iL EMNiYET MÜDÜRLÜGÜ KADROSUNDA GÖREVLENDiRiLEN POLiS MEMURU MUHAMMET TARAKÇI, 04.03.2023 TARIHINDE ANTAKYA ATATÜRK PARKINDA GÖREVLIYKEN GEÇiRDIGi ELiM BiR KAZA SONUCU YARALANMIŞ KALDIRILDIGI HASTANEDE YAPILAN TÜM MÜDAHALELERE RAGMEN KURTARILAMAYARAK ŞEHIT OLMUSTUR. AZiZ SEHiDiMiZE ALLAH'TAN RAHMET, KIYMETLi YAKINLARINA, AiLESiNE, MiLLETiMiZE BASSAGLIGI VE SABIRLAR DILERiZ."denildi.

,

 Hatayda  göre