Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonuna Gaziantep'te yaşanan ve 11 ilin etkilediği deprem felaketinin ardından çekilme kararı alan Gaziantep Futbol Kulübü, 2023-2024 sezonunda devam etmek adına resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Altyapı tesislerini ziyaret eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ve Süper Lig Kulüpleri Sorumlusu Sayın Müslüm Özmen, Başkan Memik Yılmaz ve Teknik Sorumlu Erdal Güneş ile de bir araya geldi.

Başkan Memik Yılmaz’dan Teşekkür 

Kulübe yapmış oldukları ziyaretten dolayı Başkanımız Memik Yılmaz, Mehmet Büyükekşi ve Müslüm Özmen’e teşekkürlerini ileterek; “Ülkemiz ve şehrimiz oldukça zor günlerden geçti. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu süreç bizleri de derinden etkiledi. Ancak üzerimizdeki sorumluluk gereği çalışmalarımızı ve planlamamızı uygulamaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda sizlerin ziyareti bizler için çok önemli. Yeni sezonda yeniden Süper Lig’de mücadele edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Umut ediyorum ki; bir daha böylesi üzücü olaylar yaşanmaz ve güzel yarınları hep birlikte yaşarız. Tekrar Sayın Başkanım Mehmet Büyükekşi ve Müslüm Özmen nezdinde tüm federasyonumuza teşekkür ederim” dedi.

Resmi Başvuru Gerçekleşti

Kulüp 2022-2023 sezonunda ligden çekilmesinin ardından yeni sezonda Süper Lig’de devam etmesi üzerine resmi başvuru da Türkiye Futbol Federasyonu’na iletildi. Konuyla ilgili olarak Federasyon Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’de yapılan başvurular sonucunda yasal prosedürlerin bir an önce yerine getirileceğini belirterek, başarı dileklerinde bulundu.