14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde AK Parti listesinin 6'ıncı sırasından Gaziantep Milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Sekreteri Demir, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Basın Mensuplarıyla Kahvaltı Buluşması” programına katılan Demir, basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yaptı.

Kahvaltı programının ardından açıklamalarda bulunan Demir, toplantıda gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR’ın Türkiye’de birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin teminatı olduğunu söyleyen Demir, memleketin ve milletin huzurunu bozmak isteyenlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da izin vermeyeceklerini söyledi.

“Sorunların Üstünün Örtülmesine İzin Vermeyeceğiz”

Konuşmasına basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Demir, “Bu aslında bir basın açıklaması değil, önce ismini koymak istiyorum, seçim süreci boyunca hep beraber çalıştık. Sizinle görüştük. Düşüncelerinizden istifade ettik. Katkı sunmaya çalıştınız sahayı okumak anlamında ve tüm seçim propagandamız boyunca çalışmalarımızın haberini yaptınız. Bu anlamda tarafsızlığını korumuş bir şekilde toplumu doğru bilinçlendirme ve sürece objektif bir şekilde katkı sunma anlamında gereğini yaptınız, ben bunun şahidiyim. Bu aslında bir teşekkür birlikteliği, bir kez daha bir araya gelip size teşekkürlerimizi arz etmek istedik. Bu anlamda bu anlayışın, bu çizginin muhafaza edilmesi, devam ettirilmesi Gaziantep'imiz için çok değerlidir. Gaziantep'in basın anlamında bu kadar güzel altyapısı olması doğrusu beni çok sevindirdi. Bu Gaziantep'in sorunlarının çözümü memleketin, şehrin huzuru, şehrin güvenliği, şehrin selameti anlamında çok büyük bir kazanım, büyük bir avantajdır. Hiçbir sorunun üstünün örtülü olmasına, haksızlıklara ya da mağduriyetlere Allah'ın izniyle hep beraber izin vermeyeceğiz. Bu anlamda tarafsızlığınız ve süreci olgun bir şekilde takip etmeniz anlamında siz hakikaten Gaziantep için çok büyük bir değersiniz. Size destek anlamında da bundan sonraki süreçte de elimizden ne gelirse yanınızdayız.” dedi.

“Hepimiz Üzerimize Düşeni Yapmak Durumundayız”

Seçimlerin huzurlu bir şekilde sonlandığı için mutlu olduklarını belirten Demir, “Hayırlısıyla bir seçimi geride bıraktık. Bu seçimde Gaziantep başta olmak üzere bütün memlekette sıkıntıların yaşanmamış olması, huzur selamet ve barışın bozulmamış olması diğer seçimlere oranla çok daha güzel, çok daha huzurlu bir seçim olması hakikaten bizi çok fazla sevindirdi. Özellikle seçimlerde başı çok ağrıyan bir parti olarak, çok fazla sıkıntı yaşamış bir parti olarak belki bölge için bir ilk, belki de Türkiye için uzun yıllardan beri bir ilk. Bunun devamı çok önemli. Bunun devam etmesi içinde hepimiz üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Bundan sonraki süreçte olumsuzluklara mahal vermemeliyiz. Elbette bir iki yerde Mersin'de, Batman'da ufak tefek de olsa bazı şeyler yaşandı, ümitliyiz ki bundan sonrada yaşanmasın.” ifadelerini kullandı.

“Gayretimiz Bu Memleketin Geleceği İçindir”

HÜDA PAR’ın 4 milletvekili ile meclise girdiğini ifade eden Demir, “Seçim süreci sonrasında Allah'a hamd olsun dört adayımızın dördü de çıktı. Bütün Türkiye'de sadece adayların olduğu yerde değil bütün Türkiye'de çok güzel bir çalışma ortaya koyduk. Sayın Erdoğan ile yaptığımız birlikteliğin hakkını ödemek anlamında bütün kadrolarımızla sahadaydık, çalıştık. Gaziantep'te siz de bütün çalışmalarımıza şahitlik ettiniz. Türkiye'nin önünün açılması, geleceğin güvence altına alınabilmesi için geçmiş yüzyılda yaşanan olayların bu yüzyılda da yaşanmaması ve o büyük dramların önüne geçmek için, 28 Şubatların, temel insan hakları ve özgürlüklerin önünün engellenmesi anlamında ifade ettiğimiz sorunların yaşanmaması hepimiz için çok önemli. Bizim bütün gayretimiz bu memleketin geleceği içindir. Biz bu süreçte partinin kurumsal kimliğini, maslahatını, faydasını bir kenara bıraktık. Çünkü memleketin birlikteliğinin, geleceğinin, kardeşliğinin, yüzyılın inşasının partinin kurumsal kimliğinin ötesinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa siz de takdir edersiniz ki bir partinin kendi kurumsal kimliğini bırakıp başka bir partinin amblemi altında seçmenini alıştırması çok makul bir şey değildir. Fakat biz memleket için bunu yaptık. Memleket için ne zaman bu gibi durumlar söz konusu olsa biz aynısını yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“HÜDA PAR’ın Tercihi Çok Şey Değiştirdi”

HÜDA PAR hakkında kirli bir propaganda yürütüldüğünü belirten Demir, “Bu seçim sürecinde de biz tercihimizin ne kadar doğru olduğunu gördük. CHP zihniyetinin özellikle seçim sürecinde kaos üretme programı hiç bitmedi. Programları, hedefleri, stratejileri ve memleket yönetim tarzını ön plana çıkarmaktan ziyade sadece ötekileştirme, sadece yalan, sadece iftira, sadece karalama üzerinden bir propaganda yaptılar. Batıda Türkiye'nin aleyhinde olan kesimler de onların arkasında onlara destek vererek maalesef bize göre çok olumsuz bir seçim propagandası yürüttüler. Özellikle hedeflerinde HÜDA PAR vardı. Sanki seçimde sahada yarışan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu değil de Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu yarışıyor gibi bir portre ortaya koydular. Bütün iftiraları, bütün söylemleri bize yönelik oldu. Bu HÜDA PAR’ın çok büyük bir ivme kazandığını, çok büyük bir değer ifade ettiğini gösteriyor. Belki daha önce de söylüyorduk ama inandıramıyorduk ‘nasıl olsa az oyu olan bir parti’ diye söyleniyordu. Ama HÜDA PAR’ın konumu ve tercihi hakikaten Türkiye'de çok şeyi değiştiriyor, çok şey de değiştirdi. Özellikle de Cumhur İttifakından bazı kopuşların, küskünlüklerin yaşandığı bir süreçte HÜDA PAR’ın duruşu çok etkili oldu ve ciddi bir toparlanmaya vesile oldu. AK Parti’nin de ciddi bir sinerji kazanarak sahada daha etkin çalışmalarına vesile oldu. HÜDA PAR’ın bu süreçte çok ciddi bir katkı ifade ettiğini ortaya koyduk.” şeklinde konuştu.

“Seçime Kadar Çok Kirli Bir Dil Kullanmaya Devam Edecekler”

Demir, HÜDA PAR’ın sahadaki etkisini gören CHP zihniyetinin sürekli yalan ve iftiralarla partilerini hedef aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu nedenle CHP zihniyeti çok ağır bir saldırı başlattı ve halen devam ediyor. Bunun ahlaki değerlerle ortaya konmaması bizi üzen bir durum. Söylediklerinde yalan ve iftiradan başka hiçbir şey yok. CHP zihniyetini biz tanıyorduk ama ‘değiştik’ diyorlardı hiç değişmemişler. Sadece ötekileştirme ve düşmanlaştırma üzerinden bir çalışma yürütüldü. Halen de yürütülüyor. Seçime kadar da çok kirli bir dil kullanmaya devam edecekler. Kalaylanmamış bakır bir tencere gibiler, içerisine giren herkesi de zehirliyorlar. Onların içerisine girenlerde onlarla birlikte sürüklendiler, zehirlendiler. Türkiye'de hiç beklemediğimiz bir süreç yaşandı. Bu bizi üzen bir durum. İsimlerini de ifade etmek istemiyoruz ama onların bileşenlerinin de aynı dili kullanması, aynı iftiraları ortaya koyması, aynı şekilde üzerimize gelmesi siyaseti manipüle etme süreci, doğrusu hiç beklemediğimiz bir durumdu.”

“Halk En Büyük Cezalandırmayı Halk Sandıkta Verdi, Vermeye De Devam Edecek”

Halktan uzak olanlara halkın en güzel cevabı sandıkta verdiğini ifade eden Demir, “Elbette niyeti iyi olmayanın akıbetinin iyi olmayacağını biliyoruz. En büyük şamarı, en büyük cezalandırmayı da halk sandıkta verdi, vermeye de devam edecek. Bizim en fazla istediğimiz husus halkın tercihini özgür bir şekilde yapmasının önünün açılmasıdır. Tehdit ve benzeri şeyler halkın tercihinin bağımsız ve hür bir şekilde yapmasına engel olur. Bu süreçte yine aynısını yapmaya çalıştılar. Rakiplerini ahlaksız yöntemlerle, dışarıda bırakmaya çalıştılar. Kasetler devreye girdi. Farklı ithamlar ortaya girdi. Bunları bize de yapmaya çalıştılar ama hamdolsun bizim abdestimizden namazımızdan şüphemiz yok. Bütün söylemlerimizin, partimizin geçmişinin, bütün siyasi sürecimizin arkasındayız. Bugüne kadar biz ne yaptıysak hepsi memleketimiz için, kardeşlik için birlik ve beraberlik içindir. Biz inanıyoruz ki HÜDA PAR, Türkiye'de kardeşliğin, birliğin, beraberliğin teminatı, mayası ve hamurudur. Biz ne doğu ne batı ne Kürt ne Türk ne mezhepsel farklılıkları görürüz. Memleket üst şemsiyesi altında bütün insanların bir araya gelmesi gerektiğini, farklılıklara anlayış göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Herkes kendi değerini, kendi inancını, kendi kültürünü hakkıyla yaşayabilmelidir. Türkiye'de yaşayan herkes bu ülkenin, bu sistemin, bu yasaların kendisine ait olduğunu, kendisini yansıttığını ve bunların kendisine ait olduğunu hissetmelidir.” diye konuştu.

“Hep Birlikte Çalışacağız”

Demir, “Bu noktada atmamız gereken bazı adımlar var. Bunları hep birlikte yapacağız. Hep birlikte çalışacağız. Bize ait sivil, yerli ve adil bir anayasanın yapılması bizim önceliklerimizden bir tanesidir. HÜDA PAR’ın en önemli faaliyet alanlarından bir tanesi yeni anayasadır. Bundan sonraki süreçte de bu elbette ki bizim gündemimizde olmaya devam edecek. Biz HÜDA PAR’ı Türkiye'de kardeşliğin garantisi olarak görüyoruz. Bütün çalışmalarımızda bu minvalde olacak.” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’in Sorunlarının Çözümü Noktasında Elimizden Geleni Yapacağız”

Gaziantep halkının önemli ve kıymetli desteğiyle seçildiğini ifade eden Demir, “Bununla birlikte ben Gaziantep'ten seçildim. Gaziantep benim şehrim. Gaziantep'in sorunlarına bu süreçte daha yakından vakıf oldum. Gaziantep’in bütün sorunlarının çözümü noktasında hem şahsım hem teşkilatım adına elimizden geleni yapacağız. Sorunların bizim için meclise taşınması çok önemli. Türkiye'nin hem ekonomisinde hem sosyal yapısında Gaziantep'in çok önemli bir yeri var. Hayvancılık anlamında Gaziantep'in çok güzel bir yeri var. Fakat son yıllarda hayvancılık can çekişiyor. Bir yıl içerisinde belki binin üzerinde aile kendi mesleğini terk etti. Buna benzer birçok sorun var. Sağlık sorunları, çarpık kentleşme ve benzeri birçok sorun var. Hep birlikte bunları aşmaya çözmeye çalışacağız. Biz siyaseti sahadan yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, halk ve basın mensupları bizim için çok önemli. Ara ara gelir sizinle dertleşir memleketin meselelerini konuşuruz. Biz ortak aklı çok önemsiyoruz. Bu nedenle sizleri çok önemsiyoruz. Siz Gaziantep'in sesisiniz. Sorunların çözümü noktasında çok önemli bir yeriniz var. Bizim için de çok önemli bir yeriniz var.”

Demir, “İstanbul sözleşmesi kaldırıldı ancak İstanbul sözleşmesinin neticesi olan 6284 sayılı kanun halen duruyor. Biz elbette toptancı bir zihniyete sahip değiliz. Kadının korunması gerekir. Şiddetin önlenmesi lazım. Bu hepimizin hassas olduğu bir husus. Fakat kadını koruyayım derken aileyi dağıtmak, aileyi bozmakta olmaması gereken bir durum. Kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir durum. O yasanın içinde revize edilmesi gereken bazı maddeler var. Bunlar çıkarıldığı zaman bu sıkıntılar biter, şiddet de aynı şekilde önlenmiş olacak. Kadın bizim en fazla değer verdiğimiz değerlermizdendir. Bize göre kadın toplumun yarısı, geri kalan yarısı da kadınlar tarafından yetiştirilir. Bizim bu konudaki hassasiyetimiz her zaman devam edecek.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalmasına ilişkin de konuşan Demir, “Cumhurbaşkanı'mızı ikinci turda da olsa yeniden Cumhurbaşkanı yaptıracağız ve tam bağımsız Türkiye hedefine daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Açıklamalarının ardından Demir, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.