Şehrin trafiğini rahatlatmak adına önemli projelere imza atan Şahinbey Belediyesi bunlara bir yenisini daha ekleyerek Boğaziçi 1’nci etap çalışmasından sonra 2’nci etabı da vatandaşın hizmetine açtı. Şahinbey Belediyesi Boğaz içi 1’nci ve 2’nci etapta 1.703 adet evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirirken, dev proje 1 milyar liraya mal oldu.

Türkiye’yi Büyütmeye Çalışıyoruz

Önceki dönem Adalet Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül, Türkiye’yi büyütmeye yönelik yatırımların devam edeceğini ifade ederek, “Türkiye’yi her alanda büyütmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, eser siyaseti ortaya koyuyor. Taş üstüne taş koymayanlar. Laf üstüne laf konuşuyor. Onlar ne yaparsa yapsın biz Türkiye’ye, Gaziantep’e Şahinbey’e hizmet etmeye devam edeceğiz. İHA-SİHA, yerli savaş gemimizle, savaş uçağımızla Türkiye’yi büyütmeye çalışıyoruz. Türkiye, otomobil yapamaz dediler, yaptık. Boğaziçi Bulvarı’nda Türkiye’nin otomobili var. Hayırlı uğurlu olsun, bu güzel eser için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehrin Trafiği Nefes Alacak

Boğaziçi 2’nci etap yol çalışmasının şehrin trafiğine nefes aldıracağını ifade eden, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Şehirlerimizin en büyük problemi trafik. Şahinbey Belediyesi olarak trafik problemini çözmek adına şehrimizin tam ortasından 1.703 adet evin kamulaştırmasını ve yıkımını gerçekleştirerek, şehrimize Boğaziçi Bulvarını kazandırdık. Buranın yapımında 24.000 kamyon enkaz taşındı ve yolumuzu 1 yıl gibi kısa bir sürede kamulaştırma ve yol yapımı tamamlayarak vatandaşımızın hizmetine açtık. 1 milyar TL ‘ye mal olan yolumuz şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un direksiyonuna geçerek önceki dönem Adalet Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül ve taksiciler ile birlikte Boğaziçi ikinci etapta tur attı. Vatandaşlar yolda atılan tura yoğun ilgi gösterdi. Yolun trafiğe açılarak atılan tura TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayları, Eyüp Özkeçeci, Mesut Bozatlı, İrfan Çelikaslan, Muhammed Hakan Tanrıöver, Hasan Teke ve protokol üyeleri vatandaşlar katıldı.