Valilikten yapılan bilgilendirmeye göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminleri doğrultusunda kar yağışı Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren başlayacak ve gün boyunca aralıklarla devam edecek. Cuma günü ise kar yağışının gece saatlerinde yeniden etkili olması ve öğle saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.

Don ve buzlanmaya dikkat

Yetkililer, gece saatlerinde hava sıcaklıklarının eksi derecelere kadar düşeceğini belirterek, özellikle sürücülerin ve yayaların tedbirli olması gerektiğine dikkat çekti. Don ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara yol açabileceği ifade edildi.

Başkan Umut Yılmaz’dan kadınlara destek ziyareti
Başkan Umut Yılmaz’dan kadınlara destek ziyareti
İçeriği Görüntüle

Dikkat ve tedbir vurgusu

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Meteorolojik verilere göre Perşembe günü öğle saatlerinde başlayacak kar yağışının Cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Gece sıcaklıklarının eksi derecelere düşeceği öngörüldüğünden, vatandaşlarımızın don, buzlanma ve trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ederiz.”

Whatsapp Image 2026 01 20 At 14.54.01