Gaziantep’te yapılan son değişiklikle mahalleler birleştirildi ve kent genelinde 355 olan sayı 297’ye düşürüldü. Birleşmeler sonrası mahalle sayısında büyük düşüş olurken bazı mahallelerin de sınırları değişti. En büyük düşüş Şehitkamil’de yaşandı. Bu ilçede 37 mahalle tarih oldu. Şahinbey’ de ise 21 mahalle artık yok.

İLÇELERDEN BÜYÜK MAHALLELER OLUŞTU

Birleşmeler sonrası bazı mahallelerin nüfusları da Oğuzeli’ni geçti. Karşıyaka’da 8 mahalle tek mahalle haline dönüştürülürken nüfusu da 47 bini aştı. Akkent ve Güneş Mahalleleri de 45 bini aşarak bir ilçe gibi oldu. Bu 3 mahallenin nüfusu Gaziantep’teki taşra ilçelerin tamamından fazla oldu.

Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi Başkan Umut Yılmaz, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi

EN KÜÇÜĞÜ BEY MAHALLESİ

Gaziantep’te nüfusu en az olan mahalle Bey Mahallesi oldu. Bu mahalle de isminden dolayı kapanmaktan ve diğer mahallelere dahil edilmekten kurtuldu. 150 nüfusu ile Gaziantep’in en küçük mahallesi olarak kent haritasında yerini aldı.

30 KÖY SON ANDA KURTULDU

Gaziantep’te 500’ün altında nüfusu olan mahallelerin kapatılma kararı ile 34 köy başka mahallelere dahil edilecek. Ancak son anda bu karardan vazgeçildi ve sadece 4 köy artık başka köylere dahil edildi.

ÖNEMLİ MAHALLELER ARTIK YOK

Gaziantep’te Tışlaki, Kozanlı, Eyüpoğlu, Karatarla, Seferpaşa, Şekeroğlu, Kanalıcı, Gazi, İncilipınar, Çakmak, Girne, Güzelyurt, Münifpaşa, Dülükbaba, Aydınlar, Özgürlük, Göztepe, Nurtepe, Çağlayan, Karaoğlan, Yunus Emre gibi mahalleler artık yok.