Gaziantep’te ilgili birlikler tarafından 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını açıklanması Ticaret İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, Referansgazetesi.com.tr’ye açıklamalarda bulundu. Birliklere fahiş fiyattan ceza kesilecek mi? İşte detaylar…

Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor Büyükşehir ile çiftçinin yüzü gülüyor tarıma destek artarak sürüyor

GAZİANTEP’TE BİRLİKLER KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI

Gaziantep’te dün toplantı yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği, 2024 yılı küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belirledi. Gaziantep’te 2024 kurbanlık fiyatları; Dana 255TL, Düve 245TL, Antep halliği (erkek toklu koyun) 250 TL, Diğer ırklar 240TL, Cebiş/teke 240 TL, Koyun/keçi 200 TL olarak açıklandı. Ancak birliklerin kurbanlık fiyatlarını açıklaması  Ticaret İl Müdürlüğünü harekete geçirdi.

Gaziantep’te Kurbanlık Fiyatları Açıklandı, Ticaret İl Müdürlüğü Harekete Geçti (1)

GAZİANTEP TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ HAREKETE GEÇTİ

Birliklerin kurbanlık fiyatlarını açıklamasının ardından Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü harekete geçti.  Birliklerin Gaziantep için açıkladığı kurbanlık fiyatlarını ‘fahiş fiyat” gerekçesiyle bakanlığa bildiren Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, bakanlıktan gelen cevap doğrultusunda harekete geçecek.

BİRLİKLERİN AÇIKLADIĞI KURBANLIK FİYATLARI GEÇERSİZ

Referansgazetesi.com.tr’ye açıklama yapan Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, birlikler tarafından açıklanan kurbanlık fiyatlarının geçersiz olduğu, vatandaşların bu fiyatlara itibar etmemesi gerektiğini belirtti.

Gaziantep’te Kurbanlık Fiyatları Açıklandı, Ticaret İl Müdürlüğü Harekete Geçti (3)

BİRLİKLERE FAHİŞ FİYATTAN CEZA KESİLECEK Mİ?

Ticaret Bakanlığına yazı yazıldığını ve gelen cevap doğrultusunda hareket edeceklerini belirten İncesoy, “Şuanda canlı hayvan 185 liraya gidiyor ama bu birlikler bir ay sonraki kurbanlık fiyatlarını 240-250 liraya olarak açıklıyorlar. Bir ay sonra kurbanlık fiyatların o fiyata geleceği belli değil. Bu birlikler her yıl çıkıp kentte kurbanlık fiyatlarını belirliyorlar ama bu kendilerine görevleri değil ve bunların böyle bir yetkisi de yok. Kurbanlık fiyatları için Tarım Bakanlığın yetkisi var. Bu birlikler açıkladığı fahiş fiyatlar ile piyasayı bozduğu için Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna bildirdik. Bakanlıktan gelen cevap doğrultusunda harekete geçeceğiz ve gerekeni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN BU FİYATLARA İTİBAR ETMEMESİ GEREKİYOR

Vatandaşlara da çağrıda bulunan İncesoy, “Vatandaşların bu fiyatlara itibar etmemesi gerekiyor çünkü bu fiyatlar bakanlığın açıkladığı fiyatlar değil. Bu yıl ihracat durdurulduğu için  Gaziantep’te kurbanlık sıkıntısı yaşanmayacak” dedi.

Editör: Ahmet Oğuz Çapan