Gaziantep’te yeme-içme sektörüyle başlayan kredi kartı ile ödeme almama, fatura ve fiş kesmeme modasına özel hastaneler de katıldı. İddiaya göre Ömer Alkan isimli vatandaş yeni doğan bebeğini sarılık nedeniyle NCR Hastanesine götürdü. Bebeğin hastanede tedavisi için yatış ücretini ödemek üzere kayıt masasına giden Alkan, nakit ödeme talebiyle karşı karşıya kaldı. Hastanenin kredi kartıyla ödeme kabul etmediğini öğrenen Alkan, nakit ödeme yaparken, hastane tarafından fiş ya da fatura gibi belgelerin tarafına verilmediğini iddia etti. Alkan’ın iddialarına bir çok vatandaş da yaşadıklarını anlatarak destek verdi.

Sagliksiz Islergmao2J7Xaaak2Cm

YAŞADIKLARINI SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN ANLATTI

Gaziantep’te yıllardır faaliyet gösteren NCR Hastanesi’nde uygulanan ücret politikası pes dedirtti. Bebeğini özel bir hastaneye tedavi için götüren Ömer Alkan isimli vatandaş, yaşadıklarını sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

ELDEN ÖDEME TALEP EDİLDİ, FATURA VERİLMEDİ

Alkan CİMER’e yaptığı şikayette, ‘’22 Nisan günü Gaziantep’te NCR International Hospital Hastanesi’nde kız çocuğum dünyaya geldi. Çocuğumu 26 Nisan tarihinde kontrol amaçlı olarak tekrar hastaneye götürdüm. Yapılan tahlillerde Sarılık oranının 18,40 olduğu ve yeni doğan yoğun bakıma yatış yapılması gerektiği doktorumuz tarafından tarafımıza iletildi. Yatış yapılması için kayıt masasına gittiğimde bin 500 TL yatış ücreti talep edildi. Söz konusu tutarın kredi kartıyla ödenemeyeceği ve sadece nakit olarak ödenmesi gerektiği söylendi. Yanımda o kadar nakit olmadığını ve kredi kartıyla ödeme yapmak istediğimiz belirtmeme rağmen ısrarla nakit ödeme yapılabileceği söylendi. Bunun üzerine gerekli parayı ATM’den çekerek ödemeyi yaptım, ancak ısrarla fatura ve fiş talep etmeme rağmen çeşitli bahaneler sunularak bu istemlerim reddedildi. Çocuğumuz tedavisinin bir an önce başlatılabilmesi için ödemeyi yapmak durumunda kaldım’’ ifadelerini kullandı.

Sağliksiz İşler(!)Sgk Anlasmali Ozel Hastane Min2F75B471 0F3D 4712 913B 1Ed7579Ff177

ÖDEMELER NAKİT ALINIYOR

Alkan tarafından kaydedilen görüntülerde ise ödemelerin nakit bir şekilde alındığı Alkan’a bildiriliyor. Görüntülerde hastane görevlisinin, ‘’Yoğun bakımlarda kredi kartı işlemleri olmuyor. Cerrahi işlem ya da normal servis yatış işlemi olsaydı kredi kartıyla işlem yapabiliyoruz.  Yoğun bakım tedavilerinde nakit alıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

KULLANILAN MALZEMELERİN CÜZİ BİR KISMINI HASTADAN TAHSİL EDİYORUZ

Yatış ve Taburcu bölümüne yönlendirilen Alkan, burada da fatura verilemeyeceği söylendi.

Alkan’a açıklamada bulunan görevli, ‘’Kartla alamıyoruz maalesef. Nakit olarak çekip getirmeniz gerekiyor. Bunlar bizim kendimize aldığımız ödemeler değil, kullanılan malzemelerin cüzi bir kısmını hastadan tahsil ediyoruz. Fatura konusunda maalesef’’ ifadelerini kullandı. Özel hastanenin fatura ve fiş kesmeyerek suç işlediğini kaydeden Alkan, yetkililere seslenerek gereğinin yapılmasını talep etti.

ŞİKAYETLER PEŞ PEŞE GELDİ

Gaziantep Üniversitesinde 320 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi Gaziantep Üniversitesinde 320 tıp öğrencisi beyaz önlük giydi

Alkan’ın paylaşımına özel hastanelerden şikayetçi olan vatandaşlardan da tepkiler yükseldi.

Aynı hastane ile ilgili paylaşımda bulunan Hakan isimli vatandaş, ‘’Şubat ayında abime anjiyo tedavisi yapıldı. 10 bin 500 TL’lik ücreti kredi kartıyla ödemek istedik ancak nakit istediler. Çok ısrar edince ücretin yarısını karttan kalan bölümünü ise nakit olarak aldılar. Bu işlem için fatura verilmedi’’ iddiasında bulundu.

Barış isimli vatandaş ise, ‘’Aynı hastanede ameliyat sonrası defalarca fatura istememe rağmen fatura verilmedi, şaşırtmadı.’’

Yusuf Arık isimli vatandaş ise, ‘’Acil bölümünde de böyle yapıyorlar.’’

YÜKLÜ PARA CEZASI ALDILAR

Muzaffer Eren isimli vatandaş ise, ‘’Kalp rahatsızlığı nedeniyle acilden giriş yapmama rağmen ücret talep ettiler. Sağlık İl Müdürlüğü ve Bakanlığa yaptığım şikayet sonucunda hem uyarı hem de yüklü bir para cezası aldılar.’’

Yorumlardan bir tanesinde ise aynı aileye ait bir başka özel hastanede benzer bir uygulamanın yapıldığı iddiası gündeme geldi. Hatice isimli bir vatandaş, ‘’Aynı olay benim de başıma geldi. 121 gün bebeklerin yoğun bakımda kaldılar. Defalarca kez yüksek meblağlarda para talep edildi, elden nakit şekilde ödeme aldılar’’ iddiasında bulundu.Sağliksiz İşler(!)Ozel Hastanelerde Fatura Istemek Her Sey Dahil 62 Tl Odemeye Yeterli Mi

SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?

Gaziantep’te özel hastanelerle ilgili gündeme gelen bu iddialar sonrası İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığının inceleme başlatması bekleniyor.