Kültür için Alan tarafından desteklenen Ortak Hikâye Projesi’nin finali, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan törenle gerçekleşti. 
Programın açılışında konuşan Proje Yürütücüsü Aslı Gökgöz, 6 ay boyunca devam eden uzun bir sürecin ardından çocukların ortaklaşa şekillendirdikleri hikâyeyi kitap olarak basılmaya hazır hale getirdiklerini söyledi. Hikâyelerinin, Türkçe ve Arapça olarak basıldığını belirten Gökgöz, Gaziantep’te yaşayan ve ortak bir hikâyenin kahramanı olan çocukları bu kez kendilerinin şekillendirecekleri bir hikâye etrafında bir araya getirmek istediklerini vurguladı. 
ÇOCUKLAR HİKÂYELERİNİ CÜMLE CÜMLE ÖRDÜ
Farklı hikâyelerle büyüyen, Gaziantep’in heterojen kimliğini temsil eden çocukların kolektif bir hikâye şekillendirmelerini amaçladıklarını belirten Proje Yürütücüsü Aslı Gökgöz konuşmasında şunları aktardı: “Kültürel, sınıfsal, etnik, dilsel ve cinsiyet gibi açılardan farklı 40 çocukla imeceyi deneyimlemek, farklı ama aynı olduğumuzu fark etmek, yaratıcılığımızı keşfetmek, özgüvenimizi geliştirmek, seslerimizi duyurabilmek ve kolektif hafızaya katkı sunmak için bir araya geldik. Atölye ve etkinliklerin ardından yazar çocukların birbirlerinin cümlesini devam ettirerek yazdıkları metni, çizer çocukların resimlemesiyle kolektif çalışma ilk şeklini aldı. ‘Bir varmış, bir yokmuş...’ diye başlayan hikâyeyi, 27 yazar çocuk cümle cümle ördü. Çocuklar hikâyede geçen kahramanı, mekânı ve olayı kendiliğinden belirledi.”
EŞSİZ PARMAK İZLERİNDEN RENGÂRENK ÇOCUKLAR 
Aslı Gökgöz konuşmasının devamında şunları söyledi: “Aynı gökyüzünün altında beraberce yaşadığımızı vurgulamak için çocukların belirlediği ‘Gökçe’ isminden daha uygun bir ismi biz böylesine doğallıkla belirleyemezdik. Çocukların satır aralarında sevgiyi, dayanışmayı anlattığı bu hikâyeyi 24 çizer çocuk, sahne sahne resimledi. Kitabın kapağında tüm çocukların isimlerinin ve desenlerinin yer alabilmesi için çocukların eşsiz parmak izlerinden rengârenk çiçekler tasarladık. 40 çocuğun birlikte giriştiği bu macera, böylece ‘Gökçe’ ismiyle resimli bir çocuk kitabı olarak basılmaya hazır hâle geldi. Kitap, projemizde yer alan Suriyeli çocukların hikâyelerini ana dillerinde okuyabilmeleri ve bu kitapla ulaşacağımız tüm çocukların dilleri aracılığıyla da birbirlerini tanımaları, birbirlerine olan aşinalıklarının artması için Türkçe ve Arapça basıldı. Ayrıca çocukların hikâyesinin daha çok kişiye ulaşabilmesi için bu kitap, projenin internet sitesinde Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak herkesin erişimine açık olacak.”
Program sonunda projede yer alan yazar ve çizer çocuklara, kitapları ve sertifikaları Proje Yürütücüsü Aslı Gökgöz tarafından takdim edildi.