FOTON Derneği Genel Sekreteri Tanin Helvacı, Türkiye’de ilk kez bu tür bir zirvenin düzenlendiğini ve ülkenin farklı şehirlerinden 328  fotoğraf tutkunun katıldığını belirtti. Tanin Helvacı, derneğin başkanı olan gazeteci Coşkun Aral ile birlikte, gazeteciler Eyüp Coşkun, Bünyamin Aygün ve Rıza Özel ile birlikte kendi alanında tanınmış ve uzman toplam 32 konuğun bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştığını belirterek şunları söyledi:

“Bu tür bir etkinlik ilk kez yapıldı. Hem konuşmacılar hem de katılımcılar konuşmalara büyük ilgi gösterdi. Öyle ki Devrim Danyal’ın metaverse ve NFT konusunda verdiği bilgileri dinlemek için, katılımcılar gece 02.00’ye kadar salonda kalıp ilgiyle izledi. Baki Karaçay tarafından Fotoğrafın telif haklarıyla ilgili olarak verilen bilgiler büyük ilgi çekti. En önemlisi de aralarında Canon, Nikon, Panasonic Lumix, Sony, Fuji gibi dünyaca ünlü fotoğraf makinası üreticileri, en son ürünlerini tanıttılar. Açılan standlarla bu makinaları kullanma imkanı verildi. Onur Çam, Mahmut Cinci, Cüneyt Akman, Akın Acar, Zekai Demir, Uğur Umay üretici Ambasadorları olarak sunumlar yaptılar.İlk kez yapılan zirvenin önümüzdeki yıllarda daha da içeriğini geliştirerek yapmaya devam edeceğiz. Uluslararası olması için de çalışmalarımız var “.

Side Manavgat’ta bulunan Crown Palace Oteli’nde iki salonda birden düzenlenen zirvede, fotoğraf dünyasının tanınan isimleri Mustafa Seven, Tolga Ozan Uğur Umay ve konularının uzmanı bir çok fotoğraf sever, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Murat Gür, “Sokak fotoğrafçılığı ve Fotosfer deneyimi” ni anlattı. Tolga Ozan Dünya değişmeden gezilecek yerleri, Oğuz Hamza tanıtım fotoğrafçılığı konusunda bilgilendirmelerde bulundular.

Nezihi Gözen, “Geleceğin Fotoğraf Düzenleme Teknikleri ve NFT” hakkında bilgi verdi. Ozan Bilgiseren, “Geniş Çaplı Fotoğraf Projeleri Geliştirme, Uygulama ve Yönetmeye dair.” konulu sunum yaparken, Foton Derneği’nden Alper Koç ve Tanin Helvacı ise, sponsorluk nedir ve izlenecek yollar hakkında bilgi verdi. 

Son günlerde dünyada merakla izlenen NFT dünyasıyla ilgili olarak Devrim Danyal, “Yarının dünyasının fotoğrafı, Metaverse, NFT” başlığıyla bütün gelişmeleri seminer katılımcılarıyla paylaştı ve büyük ilgi gördü. 

Portre fotoğraf konusunda Türkiye’nin en önemli isimlerinden Mehmet Turgut, “Portre Fotoğrafçılığı, fotoğrafçı model iletişimi” konusunda deneyimlerini anlattı. Handan Dayı ise, “Post belgesel fotoğrafta gerçeklik tartışmaları” konusunda bilgi verdi. 
Zirveye katılanlara hem fotoğraf firmaları hem de Arnica firması tarafından 60’dan fazla hediye de çekiliş ile verildi.